Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ove dvije ekipe odigrale su 90 minuta bez udarca u okvir gola

Ponedjeljak navečer, ugodnih 17 stupnjeva, portugalska liga, četrnaesti protiv jedanaestog na ljestvici tj. ekipe dvaju najvećih gradova Lisabona i Porta, zvuči idealno za prosječnog nogometnog navijača.

Ipak, klubovi na terenu, Casa Pia i Boavista potrudile su se da to tako ne bude. Obje ekipe tijekom svih 90 minuta uspjele su uputiti kombiniranih 10 udaraca na gol, od čega niti jedan udarac nije završio u okviru gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da su obje ekipe u kolu prije poražene visokim rezultatima, tj. Casa Pia od Sportinga s 8:0, a Boavista od Portimonensea sa 4:1, bilo je očekivano da će oba trenera raditi na zatvaranju prilaza prema svojem golu, no ovakav defenzivni susret ipak je malo tko očekivao i gledatelji zapravo nisu mogli vidjeti gotovo ništa.

No zato su vidjeli 27 prekršaja i 4 žuta kartona te velik broj duela na sredini terena, što je dovelo do jednog od najnižih xG susreta koje pamtimo otkad se ova statistička varijabla računa. Casa Pia imala je xG od 0,33 dok je Boavista imala xG od tek 0,09, što je najniži kombinirani xG učinak u utakmicama portugalske lige ove sezone.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano