Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ovo natjecanje Olimpijskih igara održat će se gotovo 16.000 kilometara od Pariza

Još su točno dva tjedna preostala prije početka 33. Olimpijskih igara u Parizu, iako će neka natjecanja započeti već 24. srpnja. Kao što je to bio slučaj i s nekim drugim gradovima domaćinima prije Pariza, koji će igre ugostiti po treći puta u povijesti (nakon 1900. i 1924. godine), mnogobrojna se natjecanja održavaju i izvan originalne lokacije.

Točnije, pored Pariza i njegovog metropolitanskog područja, još će 10 gradova diljem Francuske imati prilike ugostiti najbolje svjetske olimpijce i to Lille za košarkaške i rukometne utakmice, Vaires-sur-Marne za veslanje i kajak-kanu, Lyon, Bordeaux, Saint-Étienne, Nice, Nantes za nogomet, Marseille za jedrenje i nogomet, Chateauroux za streljaštvo, Saint-Quentin-en-Yvelines za biciklizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A pored ovih lokacija, ističe se još jedna i to udaljena čak 15.717 kilometara, na kojoj će se održati natjecanja u surfanju. Bit će to Teahupo’o koraljni greben, smješten na Tahitiju, najvećem otoku Francuske Polinezije tj. francuskog prekomorskog teritorija. Najudaljenija je to lokacija u odnosu na mjesto održavanja Olimpijskih igara u povijesti, a odluka o izboru baš tog mjesta obrazložila se slavnim masivnim valovima koji su na Tahitiju konstanta tijekom cijele godine.

48 najboljih svjetskih surfera stić će na teško dostupni i udaljeni Tahiti i tražiti svoju “manu” tj. moćnu prirodnu i nadnaravnu energiju u koju vjeruje lokalno stanovništvo Melanezije i Polinezije. Teahupo’o je do sada imalo prilike ugostiti nekolicinu najboljih svjetskih surfera koji su tamo dolazili trenirati, no njegovih 1.455 mještana nikada nije imalo priliku ugostiti ovoliko veliki broj ljudi odjednom, pa su se pojavile brige vezane uz održivost biološke ravnoteže u moru i na kopnu, no organizatori Olimpijskih igara uvjerili su ih kako će nakon natjecanja sve biti vraćeno u prvobitno stanje.

Komentari

Povezano