Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pacersi i Pelicansi izborili polufinale NBA Kupa

Sinoć smo na NBA meniju imali dvije četvrtfinalne utakmice NBA “In Season Tournamenta”, odnosno NBA Kupa po naški. U vrlo zanimljivim ogledima, prva dva polufinalista su postali košarkaši Indiana Pacersa i New Orleans Pelicansa.

Prvi dvoboj na rasporedu je bio onaj s Istoka gdje su Pacersi u svom Gainbridge Fieldhouseu ugostili Boston Celticse te su, nakon gomile preokreta u vodstvima, upisali pobjedu od 122:112. Susret je bio u potpunosti izjednačen dvije minute prije kraja (105:105), a onda najprije Tyrese Haliburton pogađa tricu uz prekršaj i poslije ubačenog dodatnog slobodnog bacanja dovodi svoju momčad na +4 da bi u sljedećem napadu Buddy Hield pogodio novu tricu za +7 samo 56 sekundi prije kraja. Samo deset sekundi kasnije, poslije ukradene lopte i brze tranzicije, Aaron Nesmith zakucava za 114:105 i tu je priči došao kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacerse je do trijumfa predvodio njihov najbolji igrač Tyrese Haliburton koji je došao do svog prvog triple doublea u NBA karijeri. 23-godišnji razigravač je dvoboj okončao s 26 poena, 13 asistencija i 10 skokova, a njegov ritam je najbolje pratio Buddy Hield koji je postigao 21 poen. Reprezentativac Bahama je uz Aarona Nesmitha koji je ubacio ukupno 14 poena, bio najraspoloženiji u posljednjem intervalu u kojem su obojica pridonijela sa po 11 poena.

Kod poraženih je Jayson Tatum ubacio 32 poena uz 12 skokova i 6 asistencija, dok je Jaylen Brown brojao do 30 poena i 9 skokova. Bila je ovo tek druga utakmica u kojoj su Tatum i Brown ubacili po 30 ili više poena, a da su Celticsi na kraju izgubili. Indiana u finalu čeka pobjednika večerašnjeg ogleda između Milwaukee Bucksa i New York Knicksa.

Iako su Sacramento Kingsi bolje otvorili dvoboj protiv New Orleans Pelicansa uz čak sedam pogođenih trica u prvom kvartalu, jednom kada su gosti preuzeli vodstvo u drugoj dionici, povratka više nije bilo. Izabranici Willieja Greena su na kraju slavili sa 127:117.

Kingsi su imali vodstvo od 36:28 na ulasku u posljednjih 40 sekundi prve četvrtine, a onda Pelicansi vežu 7-0 seriju do kraja dionice nakon što su u završne dvije sekunde postigli ukupno četiri poena. Na tom valu su sjajno otvorili drugu četvrtinu u kojoj su poslije trice Josea Alvarada prvi put poveli s 39:36.

Nakon toga su vrlo brzo poveli i s dvoznamenkastom razlikom i više nije bilo povratka za domaću momčad. Pelicanse su do polufinala predvodili Brandon Ingram s 30 poena, osam skokova i šest asistencija te Herbert Jones s 23 poena, pet skokova i pet asistencija. Istaknuli su se još i Jonas Valančiunas s 18 poena i 11 skokova, CJ McCollum sa 17 poena i 7 asistencija kao i povratnik Trey Murphy sa 16 poena.

Kod poraženih je De’Aaron Fox ubacio 30 poena, dok je Domantas Sabonis imao triple double učinak od 26 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Malik Monk je bio raspoložen u šutu s distance pa je uz pet ubačenih trica, dvoboj završio s 21 poenom.

Nažalost, ovaj dvoboj je obilježila i jedna tužna vijest. Naime, u prvoj četvrtini je jedan od gledatelja kolabrirao, a nakon što mu ni pokušaj reanimacije nije pomogao, muškarac u 30-im godinama je na mjestu i preminuo.

Pelicansi u polufinalu čekaju pobjednika večerašnjeg ogleda između LA Lakersa i Phoenix Sunsa. Podsjećamo, svaki od članova rostera one ekipe koja osvoji NBA Kup će inkasirati okruglih 500 tisuća dolara.

Komentari

Povezano