Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pacersi po prvi put nakon 10 godina izborili drugu rundu NBA doigravanja

Košarkaši Milwaukee Bucksa su u noći s utorka na srijedu uspjeli produljiti seriju protiv Indiana Pacersa, no večeras je došao kraj njihove sezone. U glasnom Gainbridge Fieldhouseu, Pacersi su slavili sa 120:98 te su s 4-2 izborili drugu rundu.

Pozitivne vijesti za Milwaukee su stigle sat vremena prije utakmice kada je potvrđeno da će Damian Lillard biti spreman za utakmicu. Upravo je njegovih pet uzastopnih poena odvelo Buckse na 13:6 poslije četiri i pol minute igre, međutim presing Pacersa preko cijelog terena nije dopuštao gostima lagan prelazak u halfcourt napad, dok su njihovi brzi i fluidni napadi ubrzo preokrenuli stanje na parketu pa su serijom od 23-6 došli do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu od 29:19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki utjecaj s klupe Pacersa je imao odlični TJ McConnell koji je u prvoj šihti imao osam poena, šest asistencija te tri ukradene lopte. Tijekom druge dionice se u redovima domaćih istaknuo sjajni Aaron Nesmith koji je postigao 10 poena, dok su goste u kakvom-takvom rezultatskom priključku držali skokovi u napadu (6) i nekoliko “second chance poena”.

Na kraju je prvi dio zaključen vodstvom Indiane od 59:47, a veliku razliku su napravili košarkaši koji su ušli s klupe jer je uz McConnella fenomenalan bio i Obi Toppin koji je ubacio 11 poena uz šest skokova, dok su košarkaši Bucksa koji su ušli kao zamjene kombinirano ubacili tek jedan poen što je ogromnih 18 poena razlike. Što se tiče vodećih strijelaca, Tyrese Haliburton je ubacio 15 poena za Indianu, dok su po 14 za Milwaukee ubacili Lillard i Brook Lopez.

Tijekom treće četvrtine su Pacersi uspijevali otići na prednost između 11 i 15 poena razlike, no Bucksi se nisu predavali pa su svaki put znali odgovoriti mini-serijom. Tako su imali i dvije prilike za spuštanje zaostatka na -6 minutu i pol prije kraja dionice, ali kada to nisu iskoristili, Pacersi su završili četvrtinu serijom od 8-0 kojom su na odmor otišli s rezultatom 93:78.

Najveću prednost su dosegnuli u prvom napadu četvrte četvrtine kada je poslije ukradene lopte na polovici Bucksa tricu za +18 postigao McConnell. Ubrzo je ta prednost dosegnula i 20 poena razlike i postalo je jasno da imamo i drugog polufinalista istočne konferencije.

U konačnici je Indiana slavila sa 120:98 za konačnih 4-2 u seriji. Čak šest domaćih košarkaša je postiglo barem 14 poena, a najefikasniji su bili oni koji su išli s klupe – Obi Toppin s 21 poenom i osam skokova te TJ McConnell s 20 poena zajedno s devet asistencija i četiri ukradene lopte. Kod poraženih se istaknuo Damian Lillard s 28 poena, dok su Bobby Portis i Brook Lopez dodali po 20.

Pacersi su tako prekinuli niz od pet uzastopnih ispadanja u prvoj rundi NBA doigravanja te će po prvi put nakon 2014. godine kada su igrali finale Istoka protiv Miamija, igrati u drugoj rundi. Tamo ih čeka pobjednik serije između Philadelphia 76ersa i New York Knicksa.

Zanimljivo je za istaknuti i to da je ovo bila prva pobjeda Ricka Carlislea u jednoj seriji doigravanja poslije velikog finala 2011. godine kada je kao trener Dallas Mavericksa postao NBA prvak.

Komentari

Povezano