Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pacersi rekordno efikasnom predstavom izborili konferencijsko finale

U ranom terminu noćas se igrala velika sedma utakmica polufinalne serije Istočne konferencije između New York Knicksa i Indiana Pacersa u kojem su gosti iz Indianapolisa slavili uvjerljivim rezultatom 130:109. 

Ovom pobjedom Pacersi su izborili konferencijsko finale po prvi put nakon 2014. godine. Ovaj put tamo će im protivnici biti Boston Celticsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadački ulazak u susret od strane Pacersa je bio genijalan. Od prve minute sastav iz Indianapolisa je nabio svoj karakterističan brzi tempo koji su ozljedama načeti igrači Knicksa teško pratili. Najvažnija karika gostiju bio je Tyrese Haliburton čija je igra je zračila agresivnošću i efikasnošću što se odrazilo na njegovoj statistici u prvoj četvrtini (14 poena, 4/5 za tri poena). Pacersi su pogodili nevjerojatnih 16 od ispucanog 21 šuta u prvih 12 minuta čime su otišli na kratki odmor pri uvjerljivom 39:27 vodstvu.

Pacersi su nastavili u istom tonu pogađajući sa svih pozicija na terenu te je njihova prednost ubrzo otišla na velikih +20. Heroj s klupe u drugoj dionici za Knickse bio je Alec Burks za kojeg se očekivala epizodna uloga na parketu, no Amerikanac je odradio svih 12 minuta drugog dijela u kojima je postigao 14 od 28 poena svoje momčadi u tom periodu. Mini 5:0 serija New Yorka u posljednjoj minuti smanjila je deficit na 15 poena ususret odlasku na pauzu.

Prvi strijelac Pacersa na poluvremenu bio je Haliburton (16 poena), dok je Pascal Siakam dodao 15 poena. Domaćini su u prve 24 minute dobili veliki doprinos od već spomenutog Burksa i Dontea DiVincenza (14 poena).

Počeli su Knicksi pogađati s linije za tri poena u nastavku, dok je njihova obrana također izgledala puno organiziranije. Rezultat toga bilo je hvatanje priključka domaćina koji je osam minuta prije kraja treće dionice došao na svega -7 čime je eksplodirala publika u Madison Square Gardenu. Iako su Knicksi dobro započeli, Indiana se vratila u svoj napadački groove te su na krilima nepogrešivog Aarona Nesmitha (11 poena u trećoj, 6/6 iz igre) ponovno uspostavili dominaciju te otišli na predah s vodstvom od 17 poena.

Početak četvrte četvrtine obilježila je žalosna vijest – Jalen Brunson, koji je propustio kraj treće četvrtine te se iz tad nepoznatog razloga uputio prema svlačionici zadobio je frakturu šake. Za All-Stara ovo je značilo da se zasigurno nemože vratiti na parket te je ovo bio veliki udarac za sastav iz Big Applea koji se već nosi s brojnim ozljedama svojih igrača. Ovakvi Knicksi ni blizu nisu imali prije svega kvalitete za povratak u susret te su na koncu Pacersi svojom napadačkom raznovrsnošću sigurno priveli susret kraju.

Tri igrača su zabila preko 20 poena za pobjednike Pacerse, a to su bili Haliburton (26 poena i šest asistencija), Siakam (20 poena) i Andrew Nembhard (20 poena i šest asistencija).

Prvo ime Knicksa bio je DiVincenzo koji je postigao 39 poena. Veliki povijesni rekord u porazu oborio je Amerikanac – on je igrač s najviše zabijenih trica u sedmoj utakmici u povijesti lige. Njujorški bek je postigao čak devet trica iz 15 pokušaja. Burks je s klupe dodao 26 poena, a Brunson je do polovice treće četvrtine postigao 17 poena (6/19 iz igre).

Komentari

Povezano