Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Palma Čargo odlična deseta, Fantele popravile plasman

Palmo Čargo nastavila je natjecanje u windsurfingu na regatnom polju kod Marseilla. Nakon jučerašnja prva dva plova u kojima je debitirala na Olimpijskim igrama zauzevši 18. i 14. mjesto, danas je u čak pet održana plovova zabilježila 3., 4., 13., 8. i 15. ulazak u cilj. U ukupnom poretku zauzima 10. poziciju s 57 negativnih bodova.

Prvo mjesto koje vodi direktno u finale i dalje drži Britanka Emma Wilson (8), na drugo je napredovala Izraelka Sharon Kantor (25), dok je na treće pala Talijanka Marta Maggetti (30). Druga i treća windsurferica idu u polufinale, dok će se one od četvrtog do desetog mjesta boriti u četvrtfinalu. Nastavak natjecanja bit će sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šime i Mihovil Fantela također su bili u akciji u tijeku današnjeg poslijepodneva u klasi 49-er. U prvi plov dana, sedmi ukupno, zadarski je dvojac ušao kao ukupno 14., a odradio ga je sjajno došavši drugi u ciljnu ravninu. U osmom i devetom plovu nisu uspjeli ponoviti prethodni rezultat zauzevši 15. i 8. poziciju. Braća Fantela trenutno se nalaze na 12. mjestu ukupnog redoslijeda sa 72 negativnih bodova.

Najboljih deset posada nakon posljednja tri plova koja su na rasporedu u srijedu plasirat će se u borbu za medalje gdje se dodjeljuju dvostruki bodovi, a zadnju poziciju koja vodi dalje u ovom trenutku drže Nizozemci (68). Španjolci Diego Botin i Florian Tritell (35) dojedrili su na prvo mjesto, Irci Robert Dixon i Sean Waddilove (46) ostali su na drugom, a na treće su nazadovali Novozelanđani Isaac McHardie i William McKenzie (49).

Komentari

Povezano