Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Palma u svojoj debitantskoj sezoni osvojila UEFA Futsal Ligu Prvaka

Nakon što su u petak odigrani polufinalni susreti UEFA Futsal Lige Prvaka, danas su došle na red utakmice za 3. mjesto i finale. U utakmici za treće mjesto su igrali Benfica i Anderlecht dok su u finalu snage odmjerili Futsal Palma i Sporting.

Benfica – Anderlecht 4:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica je povela već u petoj minuti susreta. Ivan Chishkala je zabio iz voleja nakon ubačaja Bruna Coelhoa. Dvije minute kasnije, Anderlecht je imao dobru priliku kada je Tomić pogodio okvir gola. 3 minute prije kraja prvog poluvremena, Anderlecht je uspio izjednačiti. Hrvatski reprezentativac Franco Jelovčić je iz slobodnog udarca asistirao Grellu te je najbolji strijelac u povijesti belgijske momčadi zabio za 1:1. Grello je prvi put igrao u Europi 2005. godine za Futsal Palmu te je upravo u njihovoj dvorani zabio pogodak za izjednačenje. Benfica je pokušala do kraja poluvremena zabiti novi pogodak, ali na odmor smo ipak otišli s rezultatom 1:1.

U 24. minuti Benfica ponovno dolazi u vodstvo. Ivan Chishkala je došao do svog drugog pogotka na utakmici nakon što je oduzeo jednu loptu i prizemnim udarcem zabio za 2:1. Dvije minute kasnije, Diego Nunes zabija za 3:1. Nunes je dobio lijepi pljesak od domaće publike nakon gola. Naime, Nunes je do prošlog ljeta igrao za Futsal Palmu koja je domaćin ove Final 4 završnice. U 29. minuti je Arthur zabio za 4:1 te natjerao Anderlecht na riskantniju igru u posljednjih 10 minuta. U 33. minuti, vratar Anderlechta Diego Roncaglio zabija protiv bivšeg kluba za 4:2. Anderlecht je pritisnuo s Grellom kao golman igračem te su uspjeli zabiti u 38. minuti. Grello je došao do svog drugog pogotka na utakmici te je dao nadu belgijskoj momčadi da može izboriti penale. Benfica se uspjela obraniti do kraja susreta te je slavila rezultatom 4:3. Ovo je druga sezona zaredom u kojoj je portugalska momčad osvojila broncu u Ligi Prvaka. Vrijedi istaknuti da je mjeritelj vremena na utakmici bio naš Vedran Babić.

Futsal Palma – Sporting 1:1 (Palma pobijedila na penale 5:3)

U finalu nije nedostajalo drame; susret je odlučen na penale, oba vratara su imali odlične partije te su obje momčadi imale po jednog isključenog igrača. Sporting je veoma strpljivo počeo utakmicu te je zaprijetio u 13. minuti preko Guitte. Palma je povela u 14. minuti. Rivillos je zabio za 1:0 nakon što je vratar Muller  lijepo nanizao nekoliko igrača Sportinga. Rivillios je zabio 2 gola Sportinu i u finalu 2017. godine kada je igrao za Inter. Do kraja poluvremena su mreže mirovale te smo na odmor otišli s rezultatom 1:0 za domaće.

Sporting je u drugom poluvremenu tražio izjednačujući pogodak te ga je u 33. minuti i pronašao. Nakon uigrane akcije iz kornera, lopta se odbila do Zickya koji je iz neposredne blizine zabio za 1:1. Do kraja susreta nije bilo golova te je finale otišlo na produžetke po prvi put nakon devet godina! Palma je u određenim periodima produžetaka igrala s golman-igračem, ali niti jedna momčad nije uspjela postići odlučujući pogodak te je finale otišlo na penale. Ovo je tek drugi put u povijesti Lige Prvaka da se izvode penali u finalu, prvi put je bilo 2008. godine kada je Ekaterinburg svladao Murciu. Palma je pobijedila na penale rezultatom 5:3 u kojima su svi igrači Palme bili precizni te  je Muller obranio kazneni udarac Vareli iz Sportinga. Futsal Palma je tako u svojoj debitantskoj sezoni u Ligi Prvaka uspjela osvojiti najvrijedniji trofej u europskom klupskom futsalu!  Naš Nikola Jelić je bio treći sudac na susretu.

Komentari

Povezano