Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Palmeiras na korak do titule prvaka Brazila

Sinoćnje 37. kolo brazilske Sérije A nije nam dalo konačnu odluku o prvaku Brazila, no od nje nas još dijeli tek pokoja jednostavna računica. Palmeiras je pobjedom nad Fluminensejom (1:0) došao na 69 bodova i +3 od najbližih pratitelja čime ih samo teorija dijeli od nove titule prvaka u zadnjem kolu natjecanja.

Najbliži pratitelji i jedine momčadi koje još matematika drži u igri jesu Atlético Mineiro koji je golovima Hulka i Paulinha pobijedio São Paulo 2:1, te Flamengo koji je istim rezultatom svladao Cuiabu. Iz lova na prvo mjesto definitivno je ispao Grêmio kojem je trebao poraz Palmeirasa da ostane u trci, pa im je tako minimalna pobjeda nad Vascom zahvaljujući golu Luisa Suáreza donijela tek preskok Botafoga na četvrtom mjestu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O raspadu Botafoga nedavno smo pisali, a oni su svoj negativni niz nastavili 0:0 remijem protiv Cruzeira, čime su i matematički potvrdili neviđeni krah, te propustili prednost od čak 14 bodova iznad prvog pratitelja, koliko su imali na ljeto. Padom za jedno mjesto na ljestvici Botafogo je osim šanse za titulu zasad izgubio i izravni plasman u grupnu fazu Cope Libertadores sljedeće godine, zahvaljujući Fluminenseovom osvajanju istog natjecanja, te São Paulovom osvajanju Brazilskog kupa.

Brazilsko prvenstvo ima zanimljivo pravilo u kojem se u slučaju istog broja bodova prvo gleda broj pobjeda a zatim gol razlika. S obzirom da bi u slučaju poraza Palmeirasa i pobjeda Atlético Mineira i Flamenga u zadnjem kolu te tri momčadi imale isti broj bodova, imale bi tada i isti broj pobjeda (20). Gol razlika je uvjerljivo na strani Palmeirasa (+31), pa bi tako Verdão morao teško stradati, a Atlético (+23) visoko pobijediti, dok bi Flamengo (+15) vjerojatno morao zabiti barem tucet golova kako bi ulovili titulu.

Možemo s toga već zaključiti kako će najuspješnija momčad najveće južnoameričke države stići do 13. titule prvaka Brazila i dodatno podebljati svoju prednost na popisu najtrofejnijih ekipa na +5 od najbližeg pratitelja Santosa. U zadnjem će kolu biti zanimljivo i na dnu – América Mineiro, Coritiba i Goiás sigurno su novi članovi Sérije B, dok će posljednje mjesto ispadanja u zadnjem kolu pokušati izbjeći Bahia, Vasco i Santos.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano