Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Panathinaikos nakon drame u raspucavanju do finala Grčkog kupa

Jučer je na rasporedu grčkog klupskog nogometnog kalenadara bio uzvrat polufinalne utakmice Grčkog kupa u kojem su snage odmjerili velikani Panathinaikos i PAOK. U prvom je susretu odigranom u Solunu Panathinaikos slavio 0:1 pogotkom Andraža Šporara.

Isti smo rezultat mogli vidjeti i jučer, kada je Andrija Živković Crno-bijelima donio 0:1 prednost. Taj je rezultat stajao na semaforu do 90. minute, pa se pristupilo igranju produžetaka, da bi Tomasz Kędziora pogotkom u 105. minuti povećao prednost PAOK-a na 0:2. Igralo se nogometa još gotovo pola sata, a znači to da je Dimitrios Limnios u 129. (!) minuti zabio za 1:2 i svojoj momčadi izborio raspucavanje s bijele točke. Krilnom napadaču koji je u zimskom prijelaznom roku stigao u Atenu, inače bivšem igraču PAOK-a, bio je ovo prvi pogodak za novi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Zelenih prvi su na sebe preuzeli odgovornost na kreču, a iskazao se odmah naš Dominik Kotarski koji je Šporaru obranio prvi udarac! Sljedećih je osam izvođača bilo precizno, da bi Kiril Despodov propustio zabiti u odlučujućoj petoj seriji, i tako svojoj momčadi donijeti prolaz. Udarac mu je obranio specijalist za branjenje penala Bartłomiej Drągowski.

Štoviše, igrači PAOK-a imali su jedanaesterac za prolazak još u 6. i 8. seriji nakon što su promašivali Limnios i Willian Arão, no u oba je navrata Drągowski obranama držao svoju ekipu na životu. U devetoj seriji Poljak pak nije morao intervenirati, jer se Mbwana Samatta poskliznuo i loptu poslao nebu pod oblake. Prije njega je Bart Schenkeveld zabio, što je značilo da igrači Panathinaikosa mogu krenuti slaviti.

Naš Tin Jedvaj igrao je do 57. minute utakmice, dok je bivši igrač Rijeke Adam Gnezda Čerin cijeli susret odgledao s klupe. Panathinaikosu će ovo biti prilika za osvajanjem jubilarne 20. titule osvajača Grčkog kupa, a svog protivnika u finalu saznati će 6. ožujka, kada svoj polufinalni uzvrat igraju Panetolikos i Aris.

Komentari

Povezano