Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Panthersi u sedmoj utakmici došli do prvog NHL naslova

Već prije nego što je počela sedma utakmica NHL finala, znalo se da će povijest biti ispisana. Florida Panthersi imali su priliku doći do prvog naslova dok su Edmonton Oilersi mogli prekinuti post kanadskih ekipa bez titule te ponoviti uspjeh iz 1942. godine kada se posljednji put neka ekipa uspješno vratila nakon zaostatka 0-3 u seriji. Na kraju je povijest ispisala ekipa s Floride svladavši Kanađane na domaćem ledu rezultatom 2:1.

Prva trećina nagovijestila je ludnicu te smo već nakon prvih sedam minuta vidjeli dva pogotka. Poveli su Panthersi golom Cartera Verhaeghea koji je sjajno preusmjerio udarac Evana Rodriguesa za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nije se dugo čekalo na odgovor Oilersa. Poznati po sjajnoj tranziciji došli su do izjednačenja. Mattias Janmark pobjegao je obrani te je matirao Sergeija Bobrovskog za 1:1. Bio je to posljednji pogodak u trećini unatoč tome što je završnica prvog perioda protekla u dominaciji domaćina.

Druga trećina donijela je i posljednji pogodak na utakmici. Nismo se nagledali pretjerano puno prilika, ali sekvenca odrađena krajem 15. i početkom 16. minute trećine donijela je pravo uzbuđenje. Mogli su Oilersi do pogotka u gužvi kada se od klizaljke pak odbija izvan okvira. U nastavku akcije Panthersi su gostima zabili kroz tranziciju. Sam Reinhart prenijeo je pak duž cijelog leda i zabio u prvi kut gola Stuarta Skinnera. Dojam je bio da je vratar Oilersa mogao bolje reagirati.

Prvi dio posljednje trećine ponudio je oprezniji pristup. Oilersi nisu namjeravali letjeti po ledu znajući da ima vremena za izjednačenje dok su Panthersi bili zadovoljni jednim pogotkom prednosti. Stanje na ledu se ipak zahuktalo u posljednjih osam minuta. Redale su se prilike pred vratima Bobrovskog, ali ruski golman je uz pomoć zida sastavljenog od obrambenih igrača sačuvao svoju mrežu netaknutom. Pokušali su Oilersi posljednje dvije minute odigrati bez vratara, no uz puno grešaka nisu uspjeli stvoriti ništa te se dvoboj završio gužvom u kutu leda.

Panthersi su tako osvojili Stanley kup po prvi put u svojoj povijesti. Ovo im je bilo treće finale, drugo uzastopno. Lani su izgubili od Vegas Golden Knightsa uz samo jednu pobjedu u seriji. Ove godine u doigravanju su svladali Tampu Bay Lightning, Boston Bruinse, New York Rangerse i Oilerse kojima je ovo bilo osmo finale te tek treći poraz u finalu. Kanada će tako morati pričekati još neko vrijeme na novu titulu u najboljoj ligi hokeja na ledu. Posljednji naslov osvojili su Montreal Canadiensi, davne 1993. godine.

Komentari

Povezano