Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PAOK “petardom” izbacio katastrofalni Dinamo iz Konferencijske lige

Nakon što su Modri svladali PAOK s 2:0, u prvom susretu odigranom na Maksimiru, uzvratna utakmica osmine finala Konferencijske lige odigrana je u Solunu. PAOK je s visokih 5:1 preokrenuo rezultat iz Zagreba te izborio četvrtfinale Konferencijske lige.

PAOK je osjetno bolje ušao u susret, a prvu prigodu imali su u 15. minuti nakon prekida. Stoper domaćina Konstantinos Koulierakis, ostao je usamljen na pet-šet metara i šutirao glavom, no Ivan Nevistić iskazao se dobrom intervencijom. U 19. minuti nova prigoda za domaćine. Andrija Živković lijepo se izbacio na lijevu nogu, ali njegov udarac otišao je malo iznad vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci su imali još par opasnih situacija, ponajviše nakon kornera i prekida, a onda su upravo iz jedne takve situacije poveli. PAOK je izveo korner, lopta dolazi do Koulierakisa koji prebacuje na drugu vratnicu za usamljenog Babu Rahmana. Ganac je glavom, neometan pogodio za 1:0.

Samo šest minuta kasnije, već je bilo 2:0. Koulierakis je pucao izvana iz poprilično velike udaljenosti, a lopta se odbila od Petra Sučića i svladala Nevistića, koji je nije mogao dohvatiti. U 42. minuti pao je i treći pogodak. Još jednom je domaći igrač neshvatljivo ostao sam, ovoga puta bio je to Brandon Thomas i semafor je na poluvremenu pokazivao 3:0.

Sergej Jakirović ništa nije mijenjao na poluvremenu, a njegovi momci su to shvatili kao poruku ohrabrenja. Nadu Dinamu u prolaz donio je Arber Hoxha. Na samom startu poluvremena, krilo Dinama lijepo je pogodilo za smanjenje na 3:1. Dinamo je zaigrao osjetno bolje, a Dominik Kotarski držao je PAOK na životu. Istakao se hrvatski vratar s dvije velike obrane.

U 53. minuti Dario Špikić izvrsno se riješio čuvara te izbio sam pred Kotarskog, no vratar PAOK-a vrhunskom obranom sprječava novi pogodak Modrih. Još jednu obranu, Kotarski je upisao u 64. minuti susreta. Sučić je odlično pucao malo izvan šesnaesterca, ali Kotarski brani još bolje.

Kazna za Dinamo stigla je osam minuta kasnije. Nakon još jednog kornera, Koulierakis se najbolje snašao te prsima pogodio za 4:1. Deset minuta prije kraja, Dinamo je smanjio na 4:2. Sandro Kulenović ušao je s klupe te zabio, no gol je poništen zbog igranja rukom.

U 87. minuti susreta, Penal za PAOK. Josip Mišić srušio je Kirila Despodova te je sudac opravdano pokazao na bijelu točku. Andrija Živković sigurno je realizirao kazneni udarac za visokih 5:1. Dinamo je groznom predstavom ispao iz Europe, nakon što su kod kuće slavili 2:0.

Komentari

Povezano