Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PAOK u ludoj završnici osigurao titulu

Napeta završnica prvenstva odigrala se u grčkoj Super ligi. Uoči zadnjeg kola PAOK i AEK su se našli u međusobnoj borbi za naslov, do posljednjih minuta stvari nisu bile razriješene, a na kraju je titula otišla u Solun.

AEK-u je za titulu bila potrebna domaća pobjeda protiv Lamije i posrtaj PAOK-a na gostovanju protiv Arisa. Do pobjede su došli bez većih problema, slavili su protiv Lamije rezultatom 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do vodstva su stigli u 20. minuti i to preko bivšeg dinamovca Roberta Ljubičića. Prednost je u 40. minuti udvostručio Steven Zuber, a konačni rezultat u trećoj minuti sudačke nadoknade postavio je Damian Szymański.

Druga utakmica igrala se u Solunu gdje smo gledali gradski derbi Arisa i PAOK-a. Domaćinu je utakmica bila bitna tek iz konteksta da zagorčaju život gradskom rivalu, jer nisu mogli ni gore ni dolje s petog mjesta prvenstvene ljestvice.

Prvi su poentirali gosti u 30. minuti preko Španjolca Brandona Thomasa. Nadu navijačima AEK-a u 47. vraća Loren Morón pogotkom za izjednačenje. Međutim, slavlje nije dugo trajalo jer je već 15 minuta kasnije Taison vratio PAOK na vrh tablice.

Ipak, nervozu i neizvjesnost do samog kraja vraća PAOK-ov Giannis Michailidis, zaradivši drugi žuti, isključujući crveni karton u 78. minuti. Slijedila je prava drama do posljednjeg sučevog zvižduka, a PAOK je na kraju uspio zaključati mrežu i osigurati titulu.

Uzbudljiva je bila i utakmica između Panathinaikosa i Olympiakosa, koji su se direktnim okršajem borili za treće mjesto na tablici. Domaćin Panata preko Anastasiosa Bakasetasa i Bernarda u 60. je minuti imao sigurno vodstvo od dva pogotka, koje mu je osiguravalo zadani cilj.

Međutim, Olympiakos je do kraja golovima Daniela Podencea i Stevana Jovetića stigao do boda kojim su ponovno preskočili Panatu. Olympiakos je tako u posljednji trenutak došao do pozicije koja vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu iduće sezone, dok će Panathinaikos pobjedom u finalu Grčkog kupa protiv Arisa pokušati uhvatiti zadnju kartu za Europu. Potencijalno mogu računati i na slavlje ljutog rivala Olympiakosa u finalu UEFA-ine Konferencijske lige koje će Grcima podariti dodatno mjesto u Europi.

Hajdukov i Dinamov krvnik u Europi ove sezone došao je tako do svoje ukupno tek četvrte titule, prve nakon sezone 2018./19., dok će se AEK morati “zadovoljiti” s 13 naslova grčkih prvaka, koliko ih zasada imaju u vitrinama.

Svoj je doprinos u osvajanju titule dao i naš reprezentativni vratar Dominik Kotarski koji je cijele sezone više nego uspješno čuvao vrata Bijelo-crnih. Premda mu se formalno pišu četiri trofeja osvojena s Ajaxom dok je bio član njihove omladinske kategorije, Kotarski tada nije upisao nijedan nastup stoga mu je ovo prvi “pravi” trofej osvojen u igračkoj karijeri.

Pridružio se tako hrvatski vratar Josipu Mišiću i Marinu Leovcu koji su s klubom također osvajali trofeje. Leovac je 2017. podignuo Grčki kup, dok je Mišić 2019. osvojio duplu krunu.

Komentari

Povezano