Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PAOK-u solunski derbi, miroljubivo u atenskom

Dva velika derbija odigrana su ove nedjelje u grčkoj Stoiximan Super Ligi. Onaj atenski, u kojem su se sastali Panathinaikos i AEK mogla je jednoj od momčadi donijeti prednost u borbi za naslov prvaka, dok je solunski između Arisa i PAOK-a bio više stvar prestiža. Tako je PAOK i dalje u igri za treće mjesto koje vodi u kvalifikacije Europa Lige, a Aris više od petog mjesta i kvalifikacija za Konferencijsku ligu ne može.

Ukupno 17 udaraca te dva pogođena okvira vrata, napadački je rezime AEK-a na gostovanju u zelenom dijelu grčke metropole. Drugi najbolji napad lige je zakazao, dok je Panathinaikos teško ulazio u prilike, iako je imao najbolju na utakmici, kada je u 45. minuti gostujući vratar Giorgos Athanasiadis sjajnim refleksom skinuo udarac glavom Andraža Šporara s nekih 6-7 metara. S konačnih 0:0 više mogu biti zadovoljni gosti, koji imaju puno bolju gol razliku uoči posljednja tri kola, dok je međusobni omjer izjednačen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Vida proveo je cijeli susret na terenu za AEK, unatoč jednom sudaru glavama koji nije izgledao ugodno po njega. Hrvatski reprezentativac imao je 4 otklonjene opasnosti, 2 presijecanja, ali i 0/3 osvojena duela te 16 izgubljenih posjeda. Zvonimir Šarlija nije ulazio u igru kod domaćina, ali zato jesu bivši HNL-ovci Adam Gnezda Čerin (prvo poluvrijeme), Laszlo Kleinheisler (ušao u 60. minuti) te Enis Çokaj (ušao u 72. minuti).

PAOK je s 3:2 slavio protiv Arisa, te tako ostao u borbi za osvajanje trećeg mjesta na ljestvici. Aboubakar Kamara doveo je goste u vodstvo u 45. minuti, a nakon 11 minuta igre u nastavku izjednačuje Taison. Stefan Schwaab u 62. precizno gađa iz kaznenog udarca za 2:1, ali već nakon osam minuta Aris izjednačuje, a strijelac je Vladimir Darida. Za konačnih 3:2 i erupciju oduševljenja na Toumba stadionu pogodio je Andrija Živković u 80. minuti. Dominik Kotarski proveo je cijeli susret na domaćim vratima, a upisao je 5 obrana, od čega dvije udaraca unutar šesnaesterca.

U najneizvjesnijem dvoboju Olympiacos je s 5:0 svladao Volos te se nalazi na trećem mjestu sa 66 bodova. Tri boda manje ima PAOK, Aris je na 47, a s 40 bodova šesto mjesto Lige drži Volos. Po 76 bodova na vrhu imaju AEK i Panathinaikos, uz izjednačen omjer, ali i mnogo bolju ukupnu gol razliku Žutih.

Komentari

Povezano