Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Papu Gómez suspendiran zbog dopinga

Kako javlja španjolski list Relevo, samo tri tjedna nakon što je potpisao za Monzu, Papu Gómez je suspendiran zbog korištenja dopinga. Bivši igrač Seville i svjetski prvak s Argentinom bio je pozitivan na zabranjenu supstancu tijekom kontrole provedene u studenom 2022., nekoliko dana prije Svjetskog prvenstva.

Sve se dogodilo na treningu Seville kada su se liječnici neočekivano pojavili kako bi proveli antidopinšku kontrolu. Prema verziji igrača, nekoliko dana prije toga loše je spavao, što ga je navelo da uzme sirup svog djeteta bez prethodnog savjetovanja s klupskim liječnicima. Takvo ponašanje nije dopušteno prema vlastima jer je trebao obavijestiti klub prije nego što ga je uzeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač i Sevilla su već nekoliko mjeseci znali za ovu situaciju, iako su tek ovog tjedna primili dvogodišnju kaznu. Upravo je to bio Gómezov problem u potrazi za klubom tijekom ljeta jer nijedan klub nije želio preuzeti rizik s obzirom na moguću kaznu koja je još bila neriješena.

U početku je igrač želio čekati do siječnja kako bi se pridružio nekom klubu nakon što bi saznao postoji li kazna ili ne. Međutim, na kraju se obvezao Monzi, s kojom je odigrao samo dva susreta u listopadu. Ostaje vidjeti hoće li se žaliti i hoće li uspjeti smanjiti tu kaznu. S obzirom da Papu već ima 35 godina, ostanak ove kazne bi vrlo vjerojatno značio i mirovinu.

Komentari

Povezano