Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Parižani pobjedom u završnici otvorili novu sezonu Ligue 1

Čast da otvore 87. sezonu francuske Ligue 1 imali su večeras nogometaši Le Havrea, koji su na svome travnjaku ugostili branitelja naslova PSG. Bila je to sadržajna utakmica, s nekoliko vrlo uzbudljivih situacija, a koju su gosti u svoju korist riješili u samoj njenoj završnici.

Parižani su poveli na ulasku u 3. minuti, kada je nakon lijepe timske akcije loptu s desne strane šesnaesterca lijevom nogom krasno u mrežu pospremio Južnokoreanac Kang-In Lee. Izabranici Luisa Enriquea bili su dosta bolji takmac u prvom poluvremenu, ali nisu stigli do drugog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, zato su domaćini izjednačili već početkom nastavka, kada se nakon ubačaja iz slobodnog udarca pred vratima gostiju najbolje snašao Lloris Gautier u pospremio loptu u praznu mrežu za 1:1 u 48. minuti. Samo nekoliko minuta kasnije Josué Casimir ukrao je jednu loptu Yoramu Zagueu na centru, sjurio se prema vratima Parižana i pogodio mrežu za erupciju oduševljenja na Stade Oceaneu. Ipak, nakon VAR provjere pogodak je poništen, zbog igranja rukom domaćeg napadača.

U samoj završnici nogometaši PSG-a su blitzkriegom u dvije minute odnijeli pobjedu s Atlantskog oceana. Najprije je Ousmane Dembélé u 85. minuti glavom pogodio za 2:1, dok je na 3:1 samo minutu kasnije povisio Bradley Barcola pogodivši suprotan kut nakon sjajne individualne akcije po lijevoj strani napada PSG-a.

Ni tu priči nije bio kraj, budući da je početkom sudačke nadoknade konačnih 4:1 za momčad iz grada nedavnog domaćina Olimpijskih igara pogotkom iz kaznenog udarca postavio Randal Kolo Muani.

Komentari

Povezano