Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Parižani s igračem manje slavili kod Marseillea

U derbiju 27. kola francuskog prvenstva PSG je u gostima s 0:2 svladao Marseille. Utakmicu u kojoj su Parižani veći dio susreta igrali s igračem manje obilježile su kontroverzne sudačke odluke, a prevagu u korist gostiju donio je vratar Gianluigi Donnarumma te efikasnost PSG-ove igre iz kontre.

Prvo poluvrijeme nije donijelo veća uzbuđenja, tek nekoliko udaraca iz daljine podiglo je navijače obiju momčadi na noge. Ipak, u 36. minuti vidjeli smo trenutak koji je obilježio daljnji tijek susreta. Lucas Beraldo, već od prije kartoniran, zaustavio je izglednim prekršajem Pierrea-Emericka Aubameyanga. No, pogubljeni glavni sudac Benoît Bastien prvo je dodijelio žuti karton Lucasu Hernandezu, da bi tek nakon nekoliko minuta i VAR intervencije shvatio svoju pogrešku i isključio Beralda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je donio potpunu suprotnost prvom dijelu. Već u 53. minuti šok na Velodromu. Sijevnula je kontra Parižana, Vitinha je ukrao loptu Geoffreyju Kondogbiji i projurio kroz sredinu, napravio brzi dupli pas s Ousmaneom Dembéléom i sigurno poentirao za vodstvo svoje momčadi. Činilo se da na odgovor domaćina nećemo dugo čekati, no VAR soba imala je drugačije planove.

U 58. minuti Donnarumma je uspješno obranio pokušaj Aminea Harita, no iz odbijanca Jordan Veretout sjajno pogađa za izjednačenje. Ipak, slavlje domaćih navijača nije dugo trajalo jer je pogodak ubrzo poništen zbog zaleđa Luisa Henriquea, koji je u trenutku udarca iz nedozvoljene pozicije ometao gostujućeg vratara.

Marseille je nastavljao prijetiti, u 76. minuti Quentin Merlin je naizgled centrirao u peterac, no lopta se ispostavila itekako opasnom po gol PSG-a te ju je Donnarumma vršcima prstiju izvadio ispod grede.

Do kraja domaćini nastavljaju torpedirati gostujuća vrata, već minutu kasnije Faris Moumbagna promašuje izglednu priliku, a netom poslije silovitim se udarcem nadovezuje i Aubameyang, no talijanski vratar potpuno je zaključao svoja vrata.

A onda u 85. minuti nevjerojatna sekvenca. Prvo je Donnarumma u svom petercu potpuno promašio loptu i rukom nokautirao Samuela Gigota. Svi na stadionu samo su čekali trenutak kada će sudac dosuditi kazneni udarac, no to se nije dogodilo.

U nastavku akcije još jedna eksplozivna kontra Parižana, Marco Asensio u konačnici je produžio do Gonçala Ramosa, koji nije imao težak zadatak matirati domaćeg vratara.

Imali su igrači Marseillea do kraja još nekoliko dobrih prilika, no Donnarumma se istaknuo s još nekoliko fenomenalnih obrana. Ipak, mrlju na Donnarumminoj izvedbi ostavila je situacija od nekoliko minuta prije, kada je lako mogao postati tragičarom svoje momčadi.

PSG se ovom pobjedom odvojio na vrhu s 12 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Bresta. Marseille, pak, zauzima sedmu poziciju na tablici te je pred njima velika borba za mjesta koja vode u Europu iduće sezone.

Komentari

Povezano