Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Partizan deklasirao Cedevita Olimpiju i zakazao “Vječiti derbi” u finalu ABA lige

Košarkaši Partizana su bez ikakvih problema svladali Cedevita Olimpiju u majstorici za plasman u finale AdmiralBet ABA lige rezultatom 90:71. Tako su izborili okršaj protiv Crvene zvezde za novi trofej.

Izabranici Željka Obradovića su susret otvorili serijom od 16:2 i tu se već činilo da je stigao odgovor na pitanje tko će biti drugi sudionik finala. Nakon 12 minuta igre je rezultat bio 26:16 za Partizan, ali je onda uslijedila serija gostiju od 13:3 kojom su poravnali na 29:29. Trica Mulalića 4 minute i 46 sekundi prije kraja poluvremena će se pokazati posljednjim košem iz igre Cedevita Olimpije u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan je serijom od 12:1 okončao prvih 20 minuta igre te je na predah otišao s vodstvom od 41:30. Tu su prednost održavali kroz cijelu treću četvrtinu, a ključnu seriju su napravili sredinom posljednjeg kvartala kada su rezultat 71:58 pretvorili u 86:58 čime su izborili drugo uzastopno finale AdmiralBet ABA lige.

Najefikasniji u redovima Beograđana je bio Zach LeDay sa 17 poena, dok su dvoznamenkasti bili James Nunnally s 12 poena te Alen Smailagić, Danilo Anđušić i Dante Exum po 11. U redovima poraženih je, pred očima svog brata Gorana, 15 poena ubacio Zoran Dragić. Amar Alibegović je dodao 11, a Edo Murić i hrvatski reprezentativac Karlo Matković po 10.

Komentari

Povezano