Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Partizan i Studentski centar u finalu ABA Superkupa

U finalu Superkup turnira regionalne košarkaške ABA lige, koji se održava u Podgorici, igrat će Studentski centar i Partizan nakon što je u drugom polufinalu Studentski centar svladao Budućnost 69:63.

U tvrdom nadmetanju Studentski centar je vodio u većem dijelu dvoboja, premda se Budućnost tijekom treće četvrtine vratila u igru i povela. Primaknula se suparniku Budućnost i u samoj završnici, no ipak je ostala bez finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom polufinalnom susretu Partizan je svladao Igokeu 91:84. Vrlo brzo se Partizan odlijepio od suparnika i jednostavno rezervirao svoje mjesto u finalu. Nije dugo trebalo euroligaškoj momčadi da stvori dvoznamenkastu prednost pa je prva četvrtina okončana uz 27:13 za Partizan.

Dodatno je razlika rasla u drugoj dionici te se na odmor otišlo uz 20 poena prednosti Partizana čime je Igokea bila slomljena. U nastavku utakmice Partizan se potpuno opustio, a Igokea je takav stav iskoristila te ublažila poraz na konačnih minus sedam.

Tijekom utorka hrvatski košarkaški prvak Zadar osigurao je utakmicu za peto mjesto. U ogledu razigravanja momčad Danijela Jusupa svladala je beogradski FMP 77:71. 

Zadar će u utakmici za peto mjesto igrati protiv beogradske Mege, dok će se FMP i Cedevita Olimpija boriti za sedmo mjesto. Mega je, inače, svladala Cedevita Olimpiju 88:75.

Komentari

Povezano