Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Partizan nakon produžetaka pao u Grčkoj, sjajni Mario Hezonja u pobjedi Reala

Ovog tjedna smo na rasporedu imali duplo kolo košarkaške Eurolige, a četvrto je kolo otvoreno s četiri utakmice.

Fenerbahçe je na domaćem parketu nakon velikog preokreta dobio ASVEL Lyon-Villeurbanne rezultatom 101:86. Stvari su za turskog predstavnika nakon prvog poluvremena izgledale jako loše s obzirom na to da su imali zaostatak od 13 koševa razlike. Međutim, fantastičnim drugim poluvremenom u kojem su pogodili 11 trica naspram dvije protivničke, uspjeli su preokrenuti susret u svoju korist i u konačnici uvjerljivo slaviti. U pobjedi Fenerbahçea su se istaknuli Scott Wilbekin s 18, Tarik Biberović sa 17 uz pet pogođenih trica iz osam pokušaja te Johnathan Motley s 15 ubačenih poena. Kod poraženog Lyona je naraspoloženiji bio Frank Jackson koji je ujedno bio najbolji strijelac utakmice s 25 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baskonia je na domaćem terenu unatoč fantastičnim partijama Chimea Moneke i Marcusa Howarda poražena od Žalgirisa rezultatom 99:82. U porazu Baskonije je Moneke koketirao s double-double učinkom te je imao 32 poena i 9 skokova, dok je Howard ubacio 26 poena. U redovima Žalgirisa su se istaknuli Rolands Šmits i Brady Manek koji su imali učinak od 21 poen i 8 skokova, odnosno 17 poena i 14 skokova.

Olympiacos je ugostio Partizan, a pobjednik utakmice se saznao tek nakon produžetaka, u konačnici je momčad iz Pireja slavila rezultatom 98:94. U vrlo uzbudljivoj utakmici je domaći sastav bolje otvorio te su nakon prve četvrtine imali prednost od sedam koševa razlike (28:21), a tu prednost su uspješno održali do kraja prvog poluvremena pa su na predah otišli s prednošću rezultatom 49:43. Srpska momčad je odgovorila sjajnom trećom četvrtinom u kojoj završili s 26:10, no istom mjerom su Grci uzvratili u posljednjoj četvrtini okončavši je s 26:16 i tako su utakmicu odveli u produžetke. U produžecima je Olympiacos ipak bio uspješnija momčad s rezultatom 13:9. Grčku momčad do pobjede su predvodili Giannoulis Larentzakis s 19 i Nikola Milutinov s 16 poena pri čemu je dodao učinak od 7 skokova. U porazu Partizana su se istaknuli Zach LeDay i Kevin Punter koji su ubacili 18, odnosno 17 poena.

Real Madrid je na domaćem parketu slavio protiv Olimpije Milano rezultatom 88:71. U rutinskoj pobjedi Madriđana je Mario Hezonja odigrao sjajnu utakmicu ubacivši 13 poena uz odličan postotak šuta od 75% pri čemu je nadodao i učinak od 3 ukradene lopte.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano