Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Partizan osvojio naslov nakon 10 godina

U petom susretu finala ABA lige, Partizan je na domaćem terenu slavio protiv Crvene zvezde s 96:85 i s ukupnih 3:2 stigao do naslova nakon 10 godina stanke i svog sedmog ukupno, odvojivši se od večerašnjih protivnika koji su ih do sada osvojili također šest.

U finalnoj seriji obje su ekipe upisale po dvije pobjede na domaćem terenu, a majstorica u Štark Areni, kao i ostale utakmice prije večerašnje, imala je svoju uvertiru izvan terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huligani Partizana topovskim su udarima gađali autobus Crvene zvezde i nastavili sa sličnim ponašanjem po početku utakmice, na sličan način koji su to radili i huligani Crvene zvezde igračima Partizana u prijašnjim utakmicama u njihovoj dvorani.

Što se tiče same utakmice, sva neizvjesnost je otklonjena već na samom početku. Partizan je u 1. četvrtini vodio 30:18, na poluvrijeme otišao s rezultatom 54:34, a iako se Zvezda vratila na -7 sjajnom 3. četvrtinom, Partizan je na kraju ostao staložen i u 4. četvrtini utakmicu mirno priveo kraju za konačnih +11.

Fantastičan susret odradio je Kevin Punter postigavši 32 koša uz 5 skokova i 2 asistencije te šut za 2 8/11. Preciznost za 2 poena od čak 65% bila je presudna u ovom susretu, kao i smirenost s linije za slobodna bacanja uz točnost od 83%. Presudna je bila serija od nekoliko uzastopnih trica u 2. četvrtini kad se Partizan i odvojio na +20, na koju gostujuća ekipa jednostavno nije znala odgovoriti.

Komentari

Povezano