Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Partizan poveo u finalnoj seriji ABA Lige

Iako su imali veliku prednost tokom čitavog prvog poluvremena, u nekoliko navrata i preko 20 poena, košarkaši Partizana dopustili su Crvenoj Zvezdi da se rezultatski približi u završnici susreta, ali ipak su na koncu slavili s 88:80 u prvoj utakmici finalne serije ABA Lige.

U beogradskoj Stark Areni skupilo se više od 18 tisuća navijača Partizana, te su na njihovim krilima Crno-beli energetski znatno jače ušli u susret od svojih takmaca, a najraspoloženiji je bio Kevin Punter ubacivši 11 od prvih 21 poena Partizana. Zanimljivo da su prvih 39 poena domaćina ubacili strani košarkaši, da bi potom Danilo Anđušić ubacio tricu za 42:25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na veliki se odmor otišlo s vodstvom Partizana 56:36, da bi Zvezda otvorila drugo poluvrijeme serijom 13:5 u prvih pet minuta, a do prvog smanjenja zaostatka na jednu znamenku gosti stižu u 35. minuti kada Ognjen Dobrić ubacuje za 79:71. U posljednje dvije minute ušlo se s vodstvom Partizana 85:77, da bi prve sljedeće poene ubacio Ben Bentil, koji je tricom smanjio na 85:80. Pokušali su Zvezdaši brzim prekršajima stići do preokreta, ali domaćini su ostali pribrani te poveli 1-0 u finalnoj seriji.

Najučinkovitiji kod pobjednika bio je Zach LeDay s 24 ubačaja, a Punter se zaustavio na 19. Dobrić je za Crvenu Zvezdu ubacio 17 poena, dok je Facundo Campazzo upisao double-double učinak od 15 poena i 10 asistencija.

Sljedeći susret igra se u četvrtak u 20 sati, a domaćin je ponovno Partizan.

Komentari

Povezano