Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Partizan rutinski svladao Zadar

U sklopu 26. kola ABA lige Zadar je ugostio Partizan u dvorani Krešimira Ćosića i izgubio rezultatom 78:88.

Zadrani u nijednom trenutku nisu imali rezultatsku prednost. Partizan je odmah krenuo stabilno i odgovorno u utakmicu te su odmah poveli sa 0:7, a trener Zadra Danijel Jusup je morao zvati timeout već u drugoj minuti susreta. Zadrani su uspjeli smanjiti na -2 kod rezultata 9:11, međutim na kraju prve četvrtine se gosti ipak odvajaju na +9, a rezultat je glasio 15:24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga četvrtina je započela na sličan način, gosti rade seriju +6, odlaze na 15:30, a Jusup opet mora zvati timeout kako bi razbudio svoju momčad. No, gosti su ipak nastavili u svom ritmu te su na kraju prvog poluvremena imali velikih +19 (30:49).

Izgledalo je kako će Zadar nastradati u ovoj utakmici, ali u drugom poluvremenu Partizan kao da je spustio brzinu, a domaćini su to iskoristili te uspjeli smanjiti zaostatak na samo -7 (55:62) krajem treće četvrtine. U posljednju četvrtinu je Zadar ušao sa zaostatkom od 9 koševa razlike. Gosti su se nudili, međutim James Nunally je pogađao trice u ključnim trenucima i nije dopustio Zadru da se opet nešto osjetljivije približi.

Zadrani su odigrali solidnu partiju, no ipak, Partizan je puno bolja ekipa što su u ključnim trenucima to i pokazali.

Najraspoloženiji u redovima Zadra je bio Juan Davis s 22 poena i 8 skokova, dok su Dario Drežnjak, Arijan Lakić i Luka Božić ubacili po 13 poena, a Božić je bio jako blizu novog triple-double učinka – nadodao je još 13 skokova i 9 asistencija. Kod Partizana se istaknuo Nunally s 18 poena, Kevin Punter je upisao 15 poena, dok su Mathias Lessort i Dante Exum nadodali po 13 poena.

Zadrani se trenutno nalaze na 7. mjestu s omjerom pobijeda i poraza 11:15, dok je Partizan zauzeo 1. mjesto tablice s omjerom 23:2.

Komentari

Povezano