Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Partizan upisao prvenstvenu pobjedu u Vječnom derbiju nakon više od 4 godine

U utakmici odgođenog 9. kola koje je označilo i spuštanje zastora na Mozzart Bet Superligu Srbije, prvi puta ove sezone susreli su se Partizan i Crvena zvezda u Vječnom derbiju.

Crvena zvezda je u susret ušla s 2 boda prednosti ispred najljućeg rivala na prvenstvenoj ljestvici, ali i poljuljana lošim rezultatima u Ligi prvaka te pričama o tome kako se stolica izraelskog trenera Baraka Bakhara poprilično trese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Partizan, lišen europskih obveza ove jeseni nakon ispadanja u play-offu Konferencijske lige od danskog Nordsjaellanda, drži korak s financijski moćnijim gradskim rivalom, boreći se istovremeno s vlastitim problemima poput novog bojkota najglasnijih navijača. Podsjećamo, Grobari su cijelu sezonu u bojkotu utakmica zbog neslaganja s politikom upravljanja klubom predsjednika Miloša Vazure.

Očekivano, utakmicu su obilježili brojni prekršaji, iako su gledatelji imali prilike vidjeti i puno “ružnije” i ratobornije utakmice. Tome u prilog govori i činjenica kako se u ligaškom dvoboju ovih suparnika moglo vidjeti više od 2 pogotka po prvi puta još od 25. travnja 2019. godine, kad je Crvena zvezda slavila rezultatom 2:1.

Partizan je pak tražio prvu ligašku pobjedu nad rivalima još od 22. rujna 2019. godine, kad je kao domaćin slavio rezultatom 2:0. U međuvremenu su Crno-beli bili upisali tek jednu pobjedu i to u polufinalu Kupa Srbije, a sve ostale utakmice završavale su ili neriješenim rezultatom ili pobjedom Crveno-belih.

Obje ekipe tražile su u prvim minutama dvoboja ritam, a gosti su bili bolji u polju i dominirali u posjedu te velikim šansama, no sve je pokušaje zaustavljao 31-godišnji vratar Aleksandar Jovanović. Nakon nogometnih, došao je red i na ne-nogometne aktivnosti, prouzrokovane od strane domaće publike koja je suludo In-Beom Hwanga gađala različitim predmetima i petardama, a zatim su nogometaši Zvezde prvi puta na utakmici zatresli mrežu, no pogodak je opravdano poništen zbog zaleđa Jovana Mijatovića.

Nekoliko minuta nakon, nogometaši Partizana u nekoliko su navrata loptu čistili s gol crte, a tada su primjenili dobro staro pravilo o tome što se dogodi kad ne zabiješ pogodak. Semafor je pokazivao 38. minutu, desni bek domaćih Aranđel Stojković ušao je u šesnaesterac, a klizećim ga je startom pokupio Milan Rodić. Sudac u prvi trenutak nije pokazao na bijelu točku, no nakon poziva VAR sobe, promijenio je odluku.

Loptu je namjestio izraelski playmaker u redovima Partizana Bibars Natcho i savladao reprezentativnog kolegu na vratima Crvene zvezde Omrija Glazera za 1:0.

Početak drugog poluvremena obilježio je prekid zbog velike količine aktivirane pirotehnike koja je vidljivost na stadionu smanjila na nekoliko metara, a nakon prekida od 3-4 minute, susret se nastavio, a Partizan je u 66. minuti poduplao vodstvo preko brazilskog napadača Matheusa Saldanhe koji je izbjegao zamku zaleđa i loptu mirno poslao pored vratara gostiju.

Samo 4 minute nakon, gosti smanjuju rezultat i to pogotkom bivšeg napadača Gorice, Cherifa Ndiayea koji je s klupe ušao tek koju minutu ranije.

Nakon tog pogotka nastavila je Crvena zvezda nizati prilike no još jednom pokazala zavidnu neefikasnost. Vratar Jovanović uspješno je čuvao i sačuvao vlastitu mrežu, a u 97. minuti utakmice Aleksandar Katai propustio je ogromnu priliku sa samo 3 metara, prebavivši loptu preko gola udarcem glavom.

Zanimljivo, usprkos 41 prekršaja, sudac utakmice Nenad Minaković pokazao je tek tri žuta kartona, i to svih tek u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.

Ovom pobjedom Partizan je preuzeo vodstvo na ljestvici i prezimit će na prvom mjestu sve do kraja veljače i nastavka prvenstva.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano