Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Partizanov Punter utišao Madrid, Maccabi lako protiv Monaca

Nakon što je prva runda NBA doigravanja već u poodmakloj fazi, večeras je započelo doigravanje i u košarkaškoj Euroligi. Pobjede su ostvarile gostujuće momčadi.

[4] Monaco – Maccabi Tel Aviv [5] 67:79 (0-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponos Izraela” je već u prvoj utakmici serije napravio break upisavši uvjerljivu pobjedu od 79:67. Francuzi su se držali u prvom poluvremenu te su gubili sa samo 3 poena razlike, no u trećoj četvrtini postižu svega 2 koša iz igre pa Maccabi dolazi do dvoznamenkaste prednosti koju bez problema zadržavaju do kraja susreta.

Do pobjede su ih predvodili Wade Baldwin IV s 20 poena, 6 skokova i 6 asistencija i Lorenzo Brown s 15 poena, dok su dvoznamenkasti bili i Josh Nebo s 12 poena i 8 skokova, Bonzie Colson s 11 poena te Darrun Hilliard s 10. U redovima poraženih su Mike James i Alpha Diallo ubacili po 15 poena.

U četvrtak od 20:15 je na rasporedu drugi susret u Monacu.

[3] Real Madrid – Partizan [6] 87:89 (0-1)

U drugoj utakmici večeri u WiZink Centru, Real Madrid i Partizan su odigrali izjednačeniju utakmicu od one iz Salle Gaston Medecin, a do prve pobjede u povijesti kluba na gostovanju kod Real Madrida, a samim time i vodstva u seriji su došli košarkaši Partizana.

Dante Exum je polaganjem uz iznuđeno slobodno bacanje doveo Partizan u vodstvo od 84:82 minutu i pol prije kraja, ali Nigel Williams-Goss u sljedećem napadu zabija za izjednačenje. Nakon toga je sjajnu obranu odigrao Real što je rezultiralo ciglom Alena Smailagića s vrha reketa i istekom napada, no to ne iskorištavaju jer Džanan Musa čini prekršaj u napadu kod šuta za 3 poena, a Kevin Punter s dva pogođena slobodna bacanja na drugoj strani terena donosi novo vodstvo Beograđanima.

Fenomenalnu utakmicu je igrao Argentinac Gabriel Deck koji nevjerojatno teškim košem u padu uz iznuđeno slobodno bacanje dovodi Real u prednost od pola koša razlike. Ipak, Partizanova je bila zadnja jer Kevin Punter tricom preko Guerschona Yabuselea 0.4 sekunde prije kraja donosi veliku pobjedu gostima za 1-0 u seriji. Clutch tricu vrijednu pobjede možete pogledati OVDJE.

Punter je bio i najbolji strijelac susreta s 26 poena, a dvoznamenkasti su bili i Zach LeDay s 13 poena te Mathias Lessort, Dante Exum i Alen Smailagić s po 11. U redovima poraženih je Gabriel Deck zabio 24 poena (8/9 iz igre) uz 8 skokova, dok je Guerschon Yabusele zabio 14. Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja je svih svojih 8 poena postigao u prvom poluvremenu jer u drugom nije ni igrao.

Druga utakmica serije je na rasporedu u četvrtak od 20:45 u Madridu.

Komentari

Povezano