Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pašalić asistent u pobjedi Atalante kod Napolija

Na otvaranju 30. kola Serie A u borbi za šesto mjesto i odlazak u Europu, susreli su se u Napulju Napoli i Atalanta. Utakmica je završila pobjedom gostiju iz Bergama rezultatom 0:3. Strijelci za Atalantu bili su Aleksei Miranchuk u 26. minuti, Gianluca Scamacca u 45. minuti i Teun Koopmeiners u 88. minuti.

Napoli je u ovaj susret ušao bez svog ponajboljeg igrača Khviche Kvaratskhelie, koji je izostao zbog ozljede aduktora zadobivene na reprezentativnoj pauzi u kojoj je predvodio reprezentaciju Gruzije do Eura. Na stadion Diega Armanda Maradone se vratio i trener domaćih Francesco Calzona koji je u reprezentativnoj pauzi vodio reprezentaciju Slovačke, koji je još uvijek njihov aktualni izbornik. S druge strane, gosti su bili oslabljeni za Charlesa de Ketelaerea, inače igrača Milana na posudbu u Atalanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta je došla do prednosti u 26. minuti nakon nabačaja Davida Zappacoste i glavometa koji je uslijedio. U zbrci se najbolje snašao Mario Pašalić koji dodaje lopte u peterac gdje Miranchuk posprema loptu u mrežu iz neposredne blizine.

Atalanta stiže do povećanja prednosti nakon greške Juana Jesusa koju je iskoristio Scamacca nakon odigranog duplog pasa strijelcem prvog pogotka Mirnachukom. Scamacca je uputio udarac sa ruba šesnaesterca i pogodio u donji desni kut nemoćnog Alexa Mereta.

Napoli je u drugom poluvremenu dao sve od sebe kako bi smanjio zaostatak te su se nizale prilike Piotra Zielinskog, koji na kraju sezone napušta redove Napolija, i Victora Osimhena, ali usprotivili su se vratnica i vratar gostiju Marco Carnesecchi.

Točku na i stavio je Koopmeiners u 88. minuti sjajnim pogotkom u malu mrežicu iskosa na asistenciju Mattea Ruggerija. Dodajmo i kako je Pašalić iz igre izašao u 61. minuti te kako je upisao svoj 235. nastup za Atalantu.

Ovom pobjedom Atalanta je pobjegla Napoliju na pet bodova prednosti te se učvrstila na šestom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano