Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pašalić i Atalanta remizirali kod Marseillea

U prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige, na Velodromu su se susreli Olympique Marseille i Atalanta. Utakmica je završila remijem 1:1 te će odluka o prolasku pasti u Bergamu.

U prvom poluvremenu vidjeli smo zanimljiv nogomet s dosta prilika s obje strane. Gosti iz Bergama bolje su otvorili susret te su već u 11. minuti poveli preko Gianluce Scamacce, koji je postigao pogodak nakon što ga je Teun Koopmeiners sjajno pronašao u šesnaestercu domaćih. Nekoliko minuta poslije, u 16. minuti, iz igre je zbog ozljede morao izaći Sead Kolašinac, a zamijenio ga je hrvatski reprezentativac, Mario Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 20. minuti, domaćini su izjednačili rezultat, nakon što se sjajan udarac Chancela Mbembe s vrha šesnaesterca, od vratnice odbio u gol.

Do kraja poluvremena, Marseille je imao inicijativu, a najveću priliku za odlazak u vodstvo imao je u 42. minuti Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonac je nakon munjevitog kontra napada, pucao neprecizno, a lopta je otišla desno od vrata Juana Mussoa.

U nastavku susreta Francuzi su nastavili s dobrom igrom te su prvi zaprijetili u 58. minuti preko Geoffreya Kondogbie, ali njegov udarac završava malo iznad vratnice. Gosti su odmah uzvratili u 60. i 63. minuti preko Ademole Lookamana, ali njegov prvi udarac je blokirala obrana, a drugi je otišao pored gola.

Samo minutu iza, Ismaila Sarr postiže pogodak za vodstvo domaćih, ali je pogodak poništen zbog zaleđa. Sljedeću veliku priliku vidjeli smo u 73. minuti kada je Marseilleov Azzedine Ounahi prekrasnim udarcem pogodio spojnicu. Odmah minutu poslije, Musso je skoro skrivio pogodak, ali Faris Moumbagna nije uspio iskoristiti njegovu pogrešku.

Na iduću veliku priliku trebali smo čekati do 90. minute kada je Aleksei Miranchuk skoro doveo goste u novu prednost, ali je pucao malo pored vratnice. Potom se minutu poslije, Senegalac Iliman Ndiaye sjajno izborio za udarac za domaćine, ali je udarac bio neprecizan i završio je daleko od gola.

Uzvratni susret igra se u Bergamu za tjedan dana, a u drugom polufinalnom susretu Bayer Leverkusen pobijedio je Romu u gostima ukupnim rezultatom 0:2.

Komentari

Povezano