Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pašalić potvrdio prolaz Atalante u finale Kupa

U svoje šesto u povijesti, a treće finale talijanskog kupa u posljednjih šest sezona ušli su nogometaši Atalante, slavivši 4:1 na svom terenu protiv Fiorentine, čime su nadoknadili poraz od 1:0 iz prvog susreta.

Atalanta je silovito krenula u susret, povevši već u 9. minuti, kada je Teun Koopmeiners realizirao polukontru domaćina. Već četiri minute kasnije Gianluca Scamacca pogađa mrežu Fiorentine, ali pogodak je poništen zbog prethodnog prekršaja na sredini igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 53. minuti gosti ostaju s igračem manje na terenu, a izravan crveni karton dobio je Nikola Milenković, oborivši Scamaccu u izglednoj prilici za postizanje zgoditka. Ipak, do sljedećeg pogotka stižu Viole u 68. minuti, a strijelac je nakon centaršuta Cristiana Biraghija bio Lucas Martínez Quarta.

Scamacca ponovno na scenu stupa u 75. minuti pogodivši fenomenalan volej za 2:1 Atalante, da bi u 95. minuti asistirao za pogodak Ademole Lookmana za 3:1 i erupciju oduševljenja na stadionu Gewiss u Bergamu.

Točku na i stavio je naš Mario Pašalić u 98. minuti susreta realiziravši još jedan kontranapad Atalante, koja je bila puno bolji suparnik kroz čitav susret i apsolutno zasluženo ušla u finale Coppa Italia, gdje ih 15. svibnja čeka Juventus.

Komentari

Povezano