Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pašalić strijelac u preokretu Atalante

Dobar nogomet i uzbudljivu utakmicu gledali smo na zatvaranju 16. kola Serie A u Bergamu, gdje je Atalanta ugostila Salernitanu.

Gosti iz Salerna poveli su već u 10. minuti, kada je glavom nakon centaršuta iz prekida Antonia Candreve gol Atalante pogodio kapetan U21 reprezentacije Italije, stoper Lorenzo Pirola. Atalanta je do poluvremena bila puno bolja momčad, ali do poravnanja tada nisu stigli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali zato su stigli do preokreta već nakon sedam minuta igre u nastavku. Najprije je u 47. minuti Luis Muriel sjajnim udarcem s vrha šesnaesterca neobranjivo pogodio vrata Benoîta Costila, a pet minuta kasnije Mario Pašalić efektivno je završio jednu polukontru Atalante udarcem s 10-ak metara desnom nogom za 2:1. Bio je to drugi ovosezonski klupski pogodak 28-godišnjeg Splićanina, odnosno 47. ukupno otkad igra za Atalantu.

Salernitana, za koju je Domagoj Bradarić u igru ušao u 60. minuti, je do u zadnjih 20-ak minuta malo pojačala napadačke akcije, a najbliže golu bili su u 75. minuti, kada je Boulaye Dia udarcem s 25 metara uzdrmao gredu domaćeg gola.

Potvrda pobjede Atalante stigla je u 83. minuti, pogotkom Charlesa De Ketelaerea, koji je pogodio desnicom iz kaznenog prostora nakon što je loptu na 30-ak metara ukrao Giorgio Scalvini i poslužio mu kao na pladnju, a konačnih 4:1 postavio je Aleksei Miranchuk u 89. minuti susreta.

Pašalić je i bez postignutog pogotka odigrao sjajan susret, upisavši 59 točnih dodavanja uz 89% preciznosti te tri ključna dodavanja, pet točnih od šest upućenih dugih lopti, jednak omjer osvojenih duela u zraku te 3/4 duela na tlu.

Ovom pobjedom Atalanta je stigla do 7. mjesta s 26 bodova, svega dva manje od četvrtoplasirane Bologne, dok je Salernitana posljednja sa svega osam bodova, pa Pippa Inzaghija očekuje težak posao očuvanja prvoligaškog statusa. Ako uopće ostane trener Salernitane nakon već desetog poraza ove sezone.

Komentari

Povezano