Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pašalić zabio u pobjedi Atalante, remi Napolija i Rome

Dva susreta 34. kola talijanske Serie A gledali smo u kasno popodnevnom nedjeljnom terminu, a lijepe vijesti stigle su nam iz Bergama.

Tamo je Mario Pašalić postigao vodeći pogodak za svoju Atalantu u pobjedi nad Empolijem. 29-godišnji hrvatski reprezentativac pogodio je iz kaznenog udarca u 42. minuti za svoj peti prvenstveni, a sedmi ukupno pogodak ove sezone za Atalantu te je ujedno jedini veznjak u Serie A koji je u svakoj od posljednjih šest sezona upisao pet ili više pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 2:0 postavio je Ademola Lookman u 52. minuti nakon sjajnog prodora gotovo od centra igrališta. Ovom pobjedom Atalanta je ostala na 6. mjestu s dva boda zaostatka za Romom, dok je Empoli ostao na 17. poziciji s dva boda više od Udinesea koji se nalazi u zoni ispadanja.

A Roma drži dva boda prednosti pred Atalantom zahvaljujući pogotku Tammya Abrahama u 88. minuti dvoboja protiv Napolija za konačnih 2:2. Roma je povela preko Paola Dybale iz jedanaesterca u 59. minuti, a pet minuta kasnije domaćini izjednačuju. Mathías Olivera opalio je s 20-ak metara u blok Rasmusa Kristensena, a lopta je potom u visokom luku potpuno prevarila Rominog vratara Milu Svilara za 1:1.

Novi jedanaesterac vidjeli smo u 84. minuti, ovoga puta za Napoli, a realizirao ga je Victor Osimhen. Slavlje Napolitanaca nije dugo trajalo, budući da je već spomenuti pogodak Abrahama stigao četiri minute kasnije, a Englez ga je postigao glavom nakon udarca iz kuta Evana Ndicke.

Roma, kako smo već rekli, drži peto mjesto ljestvice, posljednje koje vodi u Ligu Prvaka sljedeće sezone, dok se branitelj naslova i dalje drži na osmoj poziciji.

Komentari

Povezano