Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pašaliću bod protiv Verone, Badelju kod bivšeg kluba

Dva zanimljiva susreta i dvije podjele bodova u kojima su sudjelovali hrvatski nogometaši vidjeli smo u ponedjeljak, na zatvaranju 32. kola Serie A.

Prvi dvoboj odigran je u Firenci, gdje je Fiorentina ugostila Genou, a gosti su poveli u 42. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Albert Guðmundsson. Nakon devet minuta igre u nastavku Giacomo Bonaventura sjajno je ubacio jednu loptu u kazneni prostor gostiju, a Jonathan Ikoné s druge vratnice trese mrežu za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš Milan Badelj odigrao je solidnih 80 minuta današnjeg susreta, a s terena je ispraćen uz gromoglasni pljesak navijača Fiorentine, čiji je dres nosio pet sezona.

Ovim remijem Fiorentina je niz bez pobjede u domaćem natjecanju produžila na pet susreta te sad već sa sedam bodova zaostatka za šestim mjestom lagano gubi korak za europskim plasmanom, dok je Genoa sigurna da ne može ni gore ni dolje – na 12. mjestu s 39 osvojenih bodova.

Kako je krenuo drugi današnji dvoboj, onaj između Atalante i Verone, izgledalo je kao da će se gosti kući vratiti pune mreže. Gianluca Scamacca u 13. je minuti sjajnim volejem s vrha šesnaesterca načeo mrežu Verone, za njegov šesti pogodak u posljednjih pet susreta.

Već tri minute kasnije Éderson se sa sredine terena sam sjurio prema Lorenzu Montipòu te plasirao loptu u kut za 2:0. Nastavili su domaćini sa sjajnom napadačkom igrom, ali i promašili nekoliko vrlo dobrih prilika, pa se s tim rezultatom otišlo i na veliki odmor.

Već početkom nastavka stvari su se vratile na početak. Najprije je Darko Lazović odmjerenim udarcem pogodio desni kut Atalantinih vratiju u 56. minuti, da bi u 60. Fabien Centonze preciznim centaršutom pronašao Tijjanija Noslina, a ovaj napadač koji je do prije tri sezone igrao u 5. nizozemskoj ligi postiže pogodak za konačnih 2:2.

Mario Pašalić odigrao je čitav susret za domaći sastav, koji i dalje na petom mjestu četiri boda zaostaje za Napolijem, dok je Verona ovim remijem točno za bod odmakla od zone ispadanja.

Komentari

Povezano