Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Paul George potpisao za Philadelphiju i kreirao novu ”Veliku trojku” NBA lige

U noći s nedjelje na ponedjeljak je u NBA ligi započeo ”free agency”, vrijeme u kojem franšize mogu krenuti u potpisivanje slobodnih igrača. Iako je krenulo dosta mirno, najveća vijest je stigla rano jutros po hrvatskom vremenu.

Nakon što je Paul George odbio igračku opciju za ostanak u LA Clippersima, ponajbolje krilo u svijetu košarke će od sljedeće sezone braniti boje Philadelphia 76ersa. 34-godišnjak je potpisao ugovor na četiri godine vrijedan čak 212 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sixersi su tako kreirali novu ”Veliku trojku” NBA lige koja se sastoji od Joela Embiida, Tyresea Maxeyja i sada Paula Georgea. Uz Georgeov potpis, Philadelphia je sinoć produljila ugovor s Kellyjem Oubre Jr.-om koji će biti član momčadi još dvije godine tijekom kojih će inkasirati 16.3 milijuna dolara, dok se u franšizu vratio centar Andre Drummond koji je potpisao ugovor vrijedan 10 milijuna dolara na dvije godine.

George je prošle sezone odigrao 74 utakmice regularne sezone za LA Clipperse te je za 34 minute u prosjeku bilježio 22.6 poena, 5.2 skoka i 3.5 asistencije uz 47% šuta iz igre, 41% za tri poena i 91% s crte slobodnih bacanja. S druge strane, u doigravanju se, izuzev jedne utakmice protiv Dallas Mavericksa nije iskazao pa je u šest utakmica te serije bilježio 19.5 poena na 41% šuta iz igre te 37% za tri poena.

Komentari

Povezano