Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pavić i Arevalo ispali nakon drame u četvrtfinalu Wimbledona

Mate Pavić i Marcelo Arevalo nisu se u srijedu uspjeli probiti u polufinale Wimbledona. Porazili su ih s 2-1 Harri Heliövaara i Henry Patten. Nisu tako uspjeli Hrvat i Salvadorac nastaviti dobar niz na Grand Slamovima.

U prvom setu prvi su zaprijetili Finac i Britanac break loptama kod vodstva 2:1. Sve tri su spasili Pavić i Arevalo da bi onda u sedmom gemu seta došli i do breaka kojeg nisu ispustili do kraja seta. Na servisu za set spasili su 15-40 te su sa 6:4 osvojili prvu dionicu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu se do 4:3 za finsko-britansku kombinaciju igralo bez breaka. Tada na servisu Arevala do breaka dolaze Heliövaara i Patten. Ipak, na servisu za set su prokockali 40-0 te su se Pavić i Arevalo vratili u set. U “trinaestoj igri” bolji su bili Heliövaara i Patten sa 7-5, iskoristivši svoju šestu set loptu.

Odlučujući set donio je dramu. Na returnu su prvi zaprijetili Pavić i Arevalo, ali na break lopti Arevalo šalje backhand u aut. Igralo se zatim do 3:3 bez problema, a tada Finac i Britanac prijete prvi put u setu. Pavić ipak servis winnerom spašava break loptu te se do 6:6 igra bez breakova. Značilo je to da se meč odlučuje u tie-breaku koji se u posljednjem setu igra do 10.

Prvi su do prednosti došli Heliövaara i Patten te su vodili s 4-2. Osvajaju zatim Pavić i Arevalo četiri poena u nizu za vodstvo od 6-4, no tada staju. Finac i Britanac rade novi niz poena te dolaze do 9-6 i tri meč lopte. Spasila je hrvatsko-salvadorska kombinacija jednu, no na drugoj su Heliövaara i Patten bili uspješni te su se sa 4:6, 7:6(5), 7:6(7) plasirali u polufinale.

Tamo će igrati protiv pobjednika meča Skupski / Venus – Frantzen / Jebens. Paviću slijedi nastavak turnira u mješovitim parovima gdje kasnije tijekom srijede igra svoj meč drugog kola.

Komentari

Povezano