Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pavić i Arevalo poraženi u finalu Rima

Mate Pavić i Marcelo Arevalo su u Rimu ušli u svoje prvo zajedničko Masters finale. Tamo su za protivnike imali prvi par svijeta, Marcela Granollersa i Horacia Zeballosa. U svom desetom Masters finalu, Pavić nije došao do svoje šeste titule. Španjolsko-argentinska kombinacija svladala ih je s 2-0 u setovima.

Početak meča kasnio je zbog lagane kiše koja je padala na centralnom terenu u Rimu. Kad je meč krenuo, vidjelo se da će kontrolu imati Granollers i Zeballos. Svoj prvi gem na servisu su osvojili glatko da bi na prvom primanju servisa došli i do break lopte. Nju su Pavić i Arevalo uspješno spasili te se do 3:2 za španjolsko-argentinski par igralo bez breaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada još jednom Granollers i Zeballos dolaze do prilike za oduzimanje servisa, a ovaj put je i koriste. U idućem gemu je hrvatsko-salvadorski par imao dvije prilike za obrat. Međutim, nijednu ne koriste te Španjolac i Argentica bježe na 5:2. Gem za ostanak u setu nije protekao na način na koji su željeli Pavić i Arevalo. Nakon 30-30 obojica su promašili jedan smash udarac te je tako prva dionica igre pripala Španjolcu i Argentincu sa 6:2.

Granollers i Zeballos su nakon osvojenog prvog seta htjeli nastaviti igru unatoč kiši dok su Pavić i Arevalo zahtijevali prekid. Mohamed Lahyani stao je na stranu prvog para svijeta te se meč nastavio. Igralo se do 2:2 u drugom setu kada je švedski sudac odlučio da je kiša ipak prejaka za nastavak meča.

Pauza od 24 minute više je legla Granollersu i Zeballosu. Oni su svoj gem lagano osvojili da bi zatim na servisu došli do tri vezane break lopte. Iskoristili su prvu za vodstvo 4:2. Break su potvrdili da bi na servisu Pavića došli do dvije vezane meč lopte. Koriste prvu za pobjedu 6:2 6:2.

Pavić i Arevalo tako nisu došli do svoje prve zajedničke Masters titule dok su Granollers i Zeballos došli do svoje šeste zajedničke. Za hrvatsko-salvadorski par sada slijedi ATP 250 turnir u Ženevi dok prvi par svijeta sezonu nastavlja u Roland Garrosu.

Komentari

Povezano