Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pavić i Arevalo propustili servis za meč i ispali u polufinalu Monte Carla

Nakon nešto lošijih nastupa u Sjedinjenim Američkim Državama, Mate Pavić i Marcelo Arevalo su ipak kliknuli na zemljanoj podlozi u Monaku. Tamo su došli do polufinala u kojem su za protivnike imali Marcela Mela i Alexandera Zvereva. Na toj prepreci su zastali te ih je brazilsko-njemački par zaustavio u polufinalu Mastersa u Monte Carlu s 2-1 u setovima

U izjednačenom prvom setu nismo vidjeli puno prilika za break. Oba para su svoje servise do 5:5 držali bez ijedne ponuđene break prilike. Tada je ipak došlo do posustajanja kod obje kombinacije. Prvo je svoj početni udarac izgubila hrvatsko-salvadorska kombinacija da bi kod servisa za set pokleknuo i brazilsko-njemački par. O pobjedniku prvog seta tako je odlučivala 13. igra. U njoj su s dva napravljena minibreaka i bez izgubljenog poena na servisu bolji bili Pavić i Arevalo te su sa 7:6 (3) poveli s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je bio sličan prvome. Razlika je bila što je prvi break u drugom setu došao u sedmom gemu. Napravili su ga Pavić i Arevalo te se činilo da su si tako trasirali put prema finalu. Break su potvrdili na najteži mogući način. Dopustili su tri vezane break lopte (+ odlučujući poen), ali su sve tri na kvalitetan način spasili. Pavić je pogodio četiri prva servisa te su dobrim reakcijama na mreži završavali poene za povećanje vodstva na 5:3.

Zverev i Melo su lagano osvojenim servis gemom natjerali Hrvata i Salvadorca da meč završavaju svojim servis gemom. Servis za meč nisu iskoristili te su Brazilac i Nijemac s četiri uzastopna poena na returnu vratili set u egal. Zatim su Melo i Zverev osvojili iduća dva gema zaredom te su sa 7:5 odveli meč u supertiebreak. Pavić i Arevalo se nisu uspjeli dovoljno trgnuti te su i supertiebreak prepustili brazilsko-njemačkoj kombinaciji koja je odlučujući set dobila s 10:7.

Mate Pavić tako nije uspio ući u svoje deseto Masters finale i treće u Kneževini. Njemu i Arevalu sada slijedi turnir ATP 500 kategorije u Barceloni dok Mela i Zvereva u finalu čeka belgijska kombinacija sastavljena od Sandera Gillea i Jorana Vliegena.

Komentari

Povezano