Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pavić preko Dodiga do četvrtfinala US Opena; Mektić srušio wimbledonske pobjednike

Ponedjeljak je na US Openu donio direktan ogled hrvatskih tenisača, Mate Pavića i Ivana Dodiga dok je Nikola Mektić bio smješten na drugoj strani ždrijeba. Pavić je u hrvatskom dvoboju odnio pobjedu od 2-0 u setovima dok je Mektić s Wesleyem Koolhofom demolirao wimbledonske pobjednike.

Meč Pavića i Dodiga bio je izjednačen u oba seta. Prvi je rješen na samom kraju, u 12. gemu, kada je Adam Pavlásek servirao za ostanak u setu. Uspjeli su tada Marcelo Arevalo i Pavić napraviti break kojim su sa 7:5 osvojili set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu su kod 2:2 Dodig i Pavlásek napravili break na servisu Salvadorca, no nisu tu prednost uspjeli zadržati do kraja seta. Na servisu za set, kod 5:4, Dodig je napravio čak tri dvostruke pogreške kojima je vratio Pavića i Arevala u set. Međugorac je napravio dvostruku pogrešku i kod 4-5 u tie-breaku. Tako je donio dvije meč lopte hrvatsko-salvadorskom, a oni su iskoristili prvu te su se plasirali u četvrtfinale.

Da bi dan za hrvatski tenis u US Openu bio uspješan, pobrinuo se Nikola Mektić. On je sa svojim partnerom Koolhofom nadigrao Harrija Heliövaaru i Henryja Pattena. Već su u prvom gemu meča došli do breaka, a prednost su dodatno povećali i kod vodstva 4:2 kada ponovno oduzimaju servis finsko-britanskom paru. U drugom setu su nastavili dominaciju te su još jednom izgubili samo dva gema. Tako su sa 6:2, 6:2 izborili mjesto među najboljih osam parova.

U četvrtfinalu će Pavić i Arevalo igrati protiv pobjednika meča između parova Venus / Skupski i Boyer / Nava dok će Mektić s Koolhofom ići minimalno na jednog Amerikanca s obzirom na to da međusobno igraju parovi Ram / Salisbury i Lammons / Withrow.

Komentari

Povezano