Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pavić preko Mektića do polufinala Queen’s Cluba

Ždrijeb na ATP 500 turniru u Londonu u četvrtfinalu je spojio dvojicu Hrvata. Mate Pavić je sa svojim partnerom Marcelom Arevalom snage odmjerio protiv Nikole Mektića i Wesleya Koolhofa. Svoju dobru igru iz Pariza prenijeli su i na travu te su Pavić i Arevalo s 2-0 u setovima izborili nastup u polufinalu.

Već u prvom gemu meča vidjelo se da će Pavić i Arevalo više prijetiti. Došli su do 30-40, ali obje prilike za break spašava hrvatsko-nizozemski par. Ipak, kod 1:1 istu situaciju Mektić i Koolhof nisu uspjeli riješiti te su do prvog breaka u meču došli aktualni osvajači Roland Garrosa. Do kraja seta su Pavić i Arevalo spasili dvije break prilike te svoj servis nisu gubili. Iskoristili su svoju treću set loptu za osvajanje seta sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici igre do breaka prvi dolaze Mektić i Koolhof. Oduzeli su servis pri vodstvu 3:2, a break su i potvrdili za 5:2. No, to je bio i posljednji njihov gem. Kod 5:2 su Pavić i Arevalo spasili prvu set loptu da bi u idućem gemu spasili još tri. Kod 5:5 su još jednom hrvatsko-nizozemskoj kombinaciji oduzeli servis nakon čega su na servisu za meč iskoristili svoju prvu i jedinu meč loptu za pobjedu rezultatom 6:4, 7:5.

Polufinale Paviću i Arevalo donosi ogled s dvojicom igrača koji svoje karijere grade u pojedinačnoj konkurenciji. Igrat će protiv Taylora Fritza i Karena Khachanova te će u slučaju pobjede u finalu biti moguć hrvatski okršaj s obzirom na to da se Ivan Dodig sa svojim partnerom nalazi u drugom polufinalu.

Komentari

Povezano