Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pavić propustio nemoguće i ispao u polufinalu

Posljednji hrvatski predstavnik u konkurenciji parova na turniru u Barceloni svoj meč polufinala igrao je u subotu. Mate Pavić i njegov partner za protivnike su imali Argentince Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija, par koji je u četvrtfinalu zaustavio Nikolu Mektića. Hrvat i Salvadorac propustili su “osvetiti” Mektića te su porazom 6:3, 3:6 9:11 završili svoj put u polufinaleu Barcelone.

Prvi set nije ponudio puno prilika za tenisače koji su primali servis. Do promjene loptica nije bilo niti jedne break lopte. I kod 4:3 za Pavića i Arevala je izgledalo kao da će i osmi gem proći bez breaka. Argentinci su imali 40-30, ali hrvatsko-salvadorski par je s dvama poenima osvojio gem te izborio servis za set koji su odradili uz dva izgubljena poena, iskoristivši svoju drugu set loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga dionica igre nije ponudila tako čvrstu igru na servisu. Pavić i Arevalo su već u trećem gemu došli do break lopte koju su i realizirali. Kod 3:2 za hrvatsko-salvadorski par vidjeli smo i drugi break. Na servisu Arevala prokockali su 30-0, 40-30 te je i Pavić promašio volej na mreži na deciding pointu. Lošu igru su nastavili i u ostatku seta te su kod 3:4 izgubili servis kojim su Gonzalez i Molteni došli do servisa za set koji su i iskoristili za odvođenje meča u supertiebreak. Tamo su krenuli kvalitetno te su se brzo odvojili na 7-3. Međutim, nakon toga gube pet poena zaredon te Gonzalez i Molteni prvi put dolaze do vodstva u setu. Kod 7-8 prekidaju niz te dolaze do izjednačenja, ali ne i do meč lopte. Meč loptu su izborili Argentinci. Međutim, nisu je iskoristili. Kod 9-10 došli su do druge koju su i iskoristili.

Pavić tako nije došao do 67. finala u karijeri. Idući tjedan čeka ga turnir u Madridu gdje će s istim partnerom pokušati doći do novog dobrog rezultata.

Komentari

Povezano