Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pavić u drugom kolu ATP turnira u Baselu; Ajduković izborio glavni ždrijeb Challengera

Danas smo na teniskim terenima imali dva hrvatska predstavnika u akciji i oba su upisala pobjede. Mate Pavić je sa svojim osmim različitim partnerom na posljednjih devet turnira ostvario plasman u drugo kolo turnira u švicarskom Baselu, dok je Duje Ajduković ušao u glavni ždrijeb Challengera u francuskom Brestu kroz grotlo kvalifikacija.

Prvi je na teren izašao Mate koji ovog tjedna igra u paru zajedno s Fincem Harrijem Heliovaarom. U njihovom prvom zajedničkom nastupu, Pavić i Heliovaara su svladali domaću kombinaciju sastavljenu od Leandra Riedija i Dominica Strickera sa 6:4 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko-finska kombinacija je već u prvom gemu meča došla do breaka kojeg su čuvali sve do kraja seta. Oni su Švicarcima dozvolili svega sedam poena na primanju servisa s tim da su kod servisa za set osvojili tri te su imali break loptu, ali odlučujući poen je pripao “gostima”.

Riedi i Stricker su drugi set otvorili vodstvom od 3:0 i s tri break lopte za ogromnu prednost od dva oduzeta servisa, međutim Pavić i Heliovaara to spašavaju i pokreću niz od tri uzastopno osvojena gema i dolaze do izjednačenja na 3:3. Rezultat drugog seta je bio izjednačen do 5:5 kada Mate i Haari prave break i u konačnici slave sa 6:4 7:5 za plasman u drugo kolo.

Nedugo zatim, na teren u Brestu je izašao Duje Ajduković. Nakon što je u prvom kolu kvalifikacija svladao bivšeg člana društva 50 najboljih tenisača svijeta, domaćeg Pierra-Huguesa Herberta, danas je u finalnom kolu bio bolji od Bugara Adriana Andreeva sa 6:4 6:2.

Splićanin je do prvog breaka došao već kod rezultata od 1:1 u prvom setu nakon čega je vrlo dobrim servisom lagano dolazio do osvajanja gemova na svom servisu. Kod servisa za set pri rezultatu od 5:4, Duje je imao dvije vezane set lopte koje ne koristi, a Andreev dolazi do prve break lopte na meču. Uspio se Ajduković izvući iz te opasne situacije i s tri poena u nizu doći do prvog seta rezultatom 6:4.

Ajduković je nakon toga drugi set otvorio breakom kojeg je držao samo do 2:1 jer tada bugarski tenisač po prvi (i posljednji) put oduzima servis hrvatskom predstavniku. Pokazat će se to i njegovim posljednjim osvojenim gemom na meču jer je Duje napravio dva breaka do kraja, dok je na svom servisu izgubio tek jedan poen za konačnih 6:4 6:2.

Duje još uvijek ne zna ime protivnika u prvom kolu glavnog turnira, a doznat će ga po završetku svih mečeva kvalifikacija.

Komentari

Povezano