Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pavić ušao u svoje treće finale Roland Garrosa

Treće polufinale Roland Garrosa za Matu Pavića donijelo je i treću pobjedu u istoj fazi natjecanja. U para su Salvadorcem Marcelom Arevalom svladao je Marcela Granollersa i Horacia Zeballosa s 2-1 u setovima.

Nakon što ih je španjolsko-argentinska kombinacija porazila u finalu Rima sa 6:2, 6:2, Pavić i Arevalo su sigurno imali želju za osvetom. Prvi set nije krenuo kako su htjeli. Već u trećem gemu su na Pavićevom servisu izgubili servis, a u završnici seta svoj servis izgubio je i Arevalo te su Granollers i Zeballos prvi set osvojili sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu su počeli prijetiti na returnu te su kod 2:2 napravili svoj prvi break u meču. Nisu gubili svoj servis do kraja seta te su set osvojili sa 6:4.

U trećem setu je hrvatsko-salvadorski par prvi došao do breka. Pomogao im je Zeballos odserviravši dvostruku pogrešku na break lopti. Potvrdili su break na Pavićevom servisu, ali su na Arevalovom pokleknuli te se španjolsko-argentinski par vratio u meč. Imali su priliku odmah doći do novog breaka prednosti, ali Granollers i Zeballos su uspjeli spasiti dvije break prilike. Kod 5:5 ipak nisu mogli zadržati Pavića i Arevala. Hrvatsko-salvadorski par koristi svoju drugu break loptu te dolazi do servisa za meč.

A, tada, drama. Pavić loše ulazi u gem te radi čak dvije pogreške čime Granollers i Zeballos dolaze do break lopte. Nju spašavaju na sjajan način te zatim dolaze i do meč lopte koju koriste odličnim volejem Arevala.

Plasirali su se Pavić i Arevalo tako u svoje prvo zajedničko Grand Slam finale. Paviću će ovo biti ukupno treće finale u Roland Garrosu gdje će pokušati doći do svog prvog naslova u Parizu. Time bi kompletirao Career Grand Slam, odnosno osvajanje sva četiri Grand Slama u karijeri. Postao bi i prvi Hrvat s tim uspjehom.

Komentari

Povezano