Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pegula deklasirala Samsonovu za naslov u Montrealu

Nakon što je finale Mastersa u Torontu bilo poprilično nezanimljivo, jednaku sudbinu je doživjelo i finale WTA-1000 turnira u Montrealu. Tamo je Amerikanka Jessica Pegula sa 6:1 6:0 rutinirala Ruskinju Liudmilu Samsonovu.

Finalni meč u Montrealu je počeo u 23:30 po hrvatskom vremenu, a Samsonova je samo četiri sata ranije započela polufinalni meč protiv Elene Rybakine koji je trajao sat i 45 minuta. Itekako je to ostavilo posljedice na rusku tenisačicu koja ni u jednom trenutku meča nije bila ravnopravan protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je bio neriješen samo do 1:1 u prvom setu nakon čega je uslijedio niz od 11 uzastopno osvojenih gemova američke predstavnice koja je tako stigla do treće titule u karijeri i uvjerljivo najveće i najbrže dosad. Finale je trajalo tek 49 minuta. Tijekom posljednjih petnaest godina finala WTA-1000 turnira, samo je finale Rima iz 2021. godine bilo uvjerljivije. Tada je Iga Swiatek sa 6:0 6:0 svladala Karolinu Pliškovu za svega 46 minuta što je ujedno jedino finale na WTA Touru u posljednje dvije godine koje je okončano u kraćem vremenskom razdoblju od ovog ogleda.

Pegula je također postala prva američka tenisačica s titulom u Montrealu nakon Monike Seleš iz 1998. godine, a ovom pobjedom je poboljšala međusobni omjer na 3-1 protiv ruske tenisačice. Amerikanka će ostati na trećem mjestu WTA ljestvice, dok će Samsonova s 18. mjesta skočiti na 12. što je izjednačenje njezinog najboljeg plasmana u karijeri.

Komentari

Povezano