Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Pepe postao najstariji strijelac u povijesti Lige prvaka

Nogometaši Porta su večeras na svom Dragau očekivano svladali Royal Antwerp rezultatom 2:0. Tom pobjedom i porazom Barcelone od Šahtara, Portugalci su skočili na vrh skupine H Lige prvaka.

Porto je poveo u 32. minuti golom Evanilsona s bijele točke što će se pokazati i konačnim rezultatom prvog dijela u kojem su uputili ukupno osam udaraca prema golu, a čak šest unutar šesnaesterca. Situacija se za goste dodatno zakomplicirala u 52. minuti kada je Jurgen Ekkelenkamp dobio crveni karton, prvi u svojoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Porto nije uspio doći do drugog pogotka sve do prve minute sudačke nadoknade u kojoj Francisco Conceicao nakon kratkog kornera asistira legendarnom Pepeu koji glavom zabija za konačnih 2:0. Pepe je tako, s 40 godina i 254 dana, postao najstariji nogometaš koji je zabio pogodak u Ligi prvaka srušivši pritom rekord Francesca Tottija koji je 2014. godine u dresu Rome zabio gol s 38 godina i 59 dana na leđima.

Nakon četiri odigrana kola, Porto je vodeći u skupini H s 9 bodova koliko ima i Barcelona, dok je Šahtar treći sa 6. Royal Antwerp još uvijek nema niti jedan bod na kontu.

Komentari

Povezano