Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Perez pobjednik u Azerbajdžanu, no F1 svijet je umalo pogodila nezamisliva tragedija

Sergio Perez je slavio na Velikoj nagradi u Azerbajdžanu ispred Maxa Verstappena kojeg je držao iza sebe cijelu utrku. Najava je to da se Perez ipak misli potući s momčadskim kolegom za naslov.

Start utrke nije donio nekih uzbuđenja jer su bolidi s vrha zadržali svoje pozicije, a dvije su iznad otišli Lance Stroll i George Russell. Verstappen je u četvrtom krugu prestigao Charlesa Leclerca i preuzeo vodstvo, a nakon njega to radi i Sergio Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 10. krugu gledamo sudar Nycka De Vriesa koji ničim ne pokazuje do sada da zavrijeđuje voziti bolid Formule 1. Red Bull tada radi rijetko čudnu taktiku i zove Verstappena u boks, a krug kasnije na stazu izlazi safety car što omogućuje Perezu da preuzme poziciju na stazi. Kako su to napravili svi s vrha, Verstappen se vratio iza Leclerca.

Verstappen nedugo nakon toga ponovno prolazi Leclerca i drži drugu poziciju, ali do Pereza nije mogao stići koji je danas vozio sjajno. Fernando Alonso je uspio proći Carlosa Sainza za četvrto mjesto. Hamilton je bio šesti, Lance Stroll završio je na sedmom mjestu, a top 10 su zatvorili George Russell, Lando Norris i Yuki Tsunoda.

Zbog taktike čekanja da opet izbije neka nesreća, Esteban Ocon je svoju promjenu guma odradio u zadnjem krugu. To je umalo uzrokovalo pogibelj nekolicine ljudi. Naime, fotografi i mehaničari su izašli na stazu da odrade završnu proceduru. Ocon je zakočio na predviđenom mjestu pri ulasku u boks, a ispred sebe je imao more ljudi koji su se ipak izmakli sa staze. Srećom, kriminalni propust u organizaciji ipak nije uzrokovao ozbiljnu nesreću.

Komentari

Povezano