Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Perišić asistent u preokretu Tottenhama, Manchester United niže negativne rekorde

Nakon što je peto kolo engleske Premier lige otvoreno pobjedom Liverpoola nad Wolverhamptonom od 3:1, od 16:00 smo gledali novih pet utakmica tog natjecanja.

Aston Villa – Crystal Palace 3:1

Iako su sve do tri minute prije kraja utakmice gubili, nogometaši Aston Ville su u konačnici s 3:1 svladali Crystal Palace i tako nastavili niz od čak devet uzastopnih pobjeda na domaćem terenu u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crystal Palace je poveo u 47. minuti. U duelu dviju “četrnaestica”, Jean-Phillippe Mateta je osvojio loptu pokraj Pau Torresa i dodao ju za natrčalog Odsonnea Edouarda koji je iskoristio činjenicu da se Emiliano Martinez poskliznuo pa zabija za vodstvo gostiju.

Ipak, domaća momčad je izjednačila u 87. minuti. Izvrsno su nogometaši Unaija Emeryja s par dodavanja prebacili težinu napada s desne na lijevu stranu terena odakle Lucas Digne centaršutom u kaznenom prostoru pronalazi Jhona Durana koji prima loptu na prsa, a onda spektakularnim udarcem “probija” Sama Johnstonea za 1:1.

I onda je u sudačkoj nadoknadi najprije Douglas Luiz u 98. minuti s bijele točke zabio za 2:1, da bi tri minute kasnije strijelac za konačnih 3:1 bio Leon Bailey.

Fulham – Luton Town 1:0

Nogometaši Fulhama su na Craven Cottageu minimalcem svladali posljednjeplasirani Luton, a jedini pogodak na utakmici je došao u 65. minuti. Willian je s lijevog krila ubacio centaršut u kazneni prostor na koji je istrčao vratar Lutona Thomas Kaminski, no on ju ne uspijeva uhvatiti već samo spušta na nogu Carlosa Viniciusa koji lagano zabija za prednost domaćih.

Luton tako nakon četiri kola u svojoj prvoj premierligaškoj sezoni nema niti jedan bod na svom kontu.

Manchester United – Brighton 1:3

Nogometaši Brightona su na Old Traffordu nastavili niz od trenutno četiri uzastopne pobjede nad Manchester Unitedom svladavši ih danas s 3:1.

Izabranici Roberta De Zerbija su poveli u 20. minuti susreta. Danny Welbeck je dodao Simonu Adingri na desno krilo te je nastavio kretnju ka golu. Obalobjelokošćanin je ubacio u kazneni prostor u kojem loptu propušta Adam Lallana, a Welbeck ostaje sam i zakucava loptu u mrežu za 0:1.

Gosti su prednost udvostručili u 53. minuti kada je neodlučnost u obrani Manchester Uniteda iskoristio Pascal Gross koji s desetak metara pogađa za 0:2. Mučan dan za domaće na Old Traffordu je nastavljen u 71. minuti u kojoj je Andre Onana po treći put morao vaditi loptu iz mreže. Tariq Lamptey se ušetao u kazneni prostor s lijeve strane, dao povratno dodavanje na vrh šesnaesterca za Joao Pedra koji preciznim udarcem zabija za 0:3.

Ipak, samo dvije minute kasnije mladi Hannibal Mejbri u svom prvom nastupu za Manchester United ove sezone snažnim udarcem s 20-ak metara udaljenosti smanjuje na 1:3, no to je bio tek počasni pogodak za ”Crvene vragove” koji ostaju u donjem dijelu ljestvice Premier lige.

Brighton je tako postao tek treća momčad u povijesti moderne Premier lige koja je u četiri uzastopne utakmice slavila protiv Manchester Uniteda. Prije njih su to učinili Liverpool (2000-2002) i Manchester City (2013-2014).

Tottenham – Sheffield United 2:1

Spektakularnim preokretom u sudačkoj nadoknadi, nogometaši Tottenhama su nastavili niz od četiri uzastopne pobjede. Iako su nakon 9 minuta gubili s 1:0, ”Pijetlovi” su ipak uspjeli doći do sva tri boda pobijedivši s 2:1 što je najkasniji preokret u povijesti Premier lige.

Nogometaši Sheffield Uniteda su poveli u 73. minuti. Jack Robinson je izveo aut s desne strane terena te je lopta ubacio srce kaznenog udarca. Ona je nekako ispreskakala sve i stigla do suprotne strane odakle Gustavo Hamer neometan matira Guglielma Vicarija.

Ta je prednost bila aktualna sve do 98. minute kada poslije ubačaja Ivana Perišića iz kornera Richarlison zabija za 1:1, a samo dvije minute kasnije je Brazilac u ulozi asistenta za pobjednički pogodak Dejana Kulusevskog i veliko slavlje domaćih.

West Ham – Manchester City 1:3

“Građani” su u Londonu nastavili niz od pet uzastopnih pobjeda na otvaranju nove sezone Premier lige. Iako su gubili na poluvremenu s 1:0, Pepove trupe su do kraja utakmice postigle tri pogotka za novu uvjerljivu pobjedu.

Nogometaši West Hama su poveli u 36. minuti. Vladimir Coufal je oduzeo loptu od Jeremyja Dokua, iznio ju sve do šesnaesterca ”Građana” i uputio centaršut za James Ward-Prowsea koji se sagnuo i glavom zabio za vodstvo domaćih. Odgovor je uslijedio samo 43 sekunde nakon početka drugog dijela kada je Doku dobio loptu od Juliana Alvareza u izolaciji 1 na 1 na lijevom krilu te je tu situaciju pretvorio u gol za 1:1.

“Čekićari” su odolijevali do 76. minute, a onda Alvarez šalje jednu visoku loptu iz centralne zone koju je krivo procijenio Nayef Aguerd te ona stiže do Bernarda Silve koji iz blizine zabija za 2:1 za drugu asistenciju argentinskog nogometaša na susretu. Ako je bilo nekih pitanja o pobjedniku, odgovor je stigao u 87. minuti. Gosti su pokrenuli kontranapad, lopta je došla u noge Silvi koji dodaje za Erlinga Brauta Haalanda koji nema većih problema s postizanjem svog sedmog pogotka ove sezone za konačnih 3:1.

Komentari

Povezano