Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Peru i Čile bez golova u drugoj utakmici Copa Américe

S obzirom da su aktualni svjetski prvaci i favoriti turnira Argentinci prvenstvo otvorili pobjedom u ovoj skupini, i Peru i Čile znali su da bi ishod ovog dvoboja mogao biti ključan za njihove nade u prolazak iste. Podsjećamo da iz svake četveročlane skupine Copa América prolaze samo dvije prvoplasirane momčadi, a zadnji član grupe A bila je Kanada koja je poražena od Argentinaca.

S obzirom na očekivanja nije iznenađujuće što je početak bio oprezan, a obje su se strane mučile s postizanjem ritma, iako je Čile trebao povesti u 15. minuti kada je Victor Dávila proigrao Alexisa Sáncheza na šest metara, ali najbolji strijelac La Roje je nekako pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Ricarda Garece imala je kontrolu, ali stvaranje jasnih prilika nije im išlo. Sánchez je ponovno pucao preko gola nakon sretno odbijene lopte koja mu je pala pred noge, dok je Peru čekao do 43. minute da konačno zaprijeti na drugoj strani, iako je udarac glavom Miguela Arauja bio lako obranjen od strane Claudija Brava.

Peru je bolje krenuo u drugo poluvrijeme, te imao dvije ponajbolje prilike utakmice preko Gianluce Lapadule koji je propustio zabiti iz dobrih pozicija te nije opravdao svoj golgeterski renome. Gareca je posegnuo za klupom kako bi osvježio redove Čileanaca koji su se borili, a niz zamjena s obje strane poremetio je tijek ovog iscrpljujućeg susreta.

Nepoderivi 40-godišnjak Paolo Guerrero ušao je za Peruance te postao najstariji igrač na terenu u povijesti natjecanja. Čile je imao posljednju priliku ukrasti bodove preko Bena Breretona Díaza, ali njegov udarac glavom otišao je preko prečke, što je sumiralo razočaravajući drugi dio igre za Čile.

Na kraju, međutim, Clásico del Pacífico nije opravdao očekivanja jer su obje strane bile pomalo nezadovoljne remijem. Čile koji je ušao u knockout fazu u svakom od svojih posljednjih šest nastupa na ovom natjecanju u drugom kolu čeka Argentinu, dok Peru zna da je pozitivan rezultat protiv Kanade ključan ako žele zadržati svoje nade za napredovanje.

Komentari

Povezano