Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Petarda Girone za vrh La Lige

U drugom nedjeljnom susretu 10. kola španjolske La Lige trećeplasirana Girona dočekala je posljednju momčad lige, Almeríju. Girona je u devet kola osvojila čak 22 boda te se smatra najvećim iznenađenjem svih “Liga petica“. S druge strane, Almería je u današnji dvoboj ušla sa samo tri boda na kontu.

Već u 2. minuti vidjeli smo prvi pogodak na utakmici. Napadač gostiju Léo Baptistão pucao je s otprilike sedam metara iskosa u suprotni kut vratara Paula Gazzanige. Domaći vratar nije baš najbolje reagirao i Almería je došla do vodstva od 0:1 u ranoj fazi utakmice. Sedam minuta kasnije Girona zabija za izjednačenje, no pomoćni sudac označava zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11. minuti igrač domaćina Yangel Herrera imao je dobru prigodu nakon jednog prekida s desne strane, ali bio je za malo neprecizan. U 21. minuti isti igrač šutira s dvadesetak metara u donji desni kut, no dobrom intervencijom iskazao se gostujući vratar Fernando Martínez.

Tri minute kasnije Baptistão postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Adrián Embarba sjurio se od centra prema golu domaćina, njegov udarac s 13 metara Gazzaniga brani, a na pravom mjestu ponovno se nalazi Baptistão te u praznu mrežu poentira za 0:2.

U 32. minuti još jednom se iskazao vratar gostiju Martínez. Domaći su izveli slobodan udarac s otprilike 25 metara, lopta se odbija od bloka, ali gostujuća jedinica odličnom reakcijom spašava svoja vrata. Pet minuta kasnije dotadašnji spasitelj Almeríje je bio nemoćan, pred njega je sam izašao Iván Martín i mirno zabio u donji lijevi kut za smanjenje rezultata na 1:2.

Odmah u sljedećem napadu domaćin zabija za 2:2. Napadač Artem Dovbik nakon lijepe akcije ostao je nečuvan te matirao gostujućeg vratara za ekspresan povratak u utakmicu. Isti igrač u 43. minuti zabija za 3:2 i potpuni preokret. Ukrajinac se u šesnaestercu riješio čuvara te se izbacio na svoju ljevicu i pogodio suprotni kut gostujućih vrata. Domaćin je tako za samo šest minuta režirao blitzkrieg.

U drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja sve do 70. minute, kad je mladi Brazilac Sávio povisio prednost domaće ekipe na 4:2. Gol je dosta podsjećao na prvi pogodak gostiju na današnjoj utakmici, a zasigurno da je gostujući vratar Martínez u toj situaciji mogao bolje reagirati. U 85. minuti Cristhian Stuani povećao je prednost domaćina na 5:2. Lijepo se ubacio ispred gostujućeg stopera te pretvorio ubačaj s desne strane u pogodak.

Jedini pokušaj gostiju u drugom dijelu dogodio se u 88. minuti kad je Lázaro pucao izvana malo preko vrata. Girona je pobjedom 5:2 stigla do svog 25. boda te podjele prvog mjesta zajedno s Real Madridom. Almería je unatoč dobrom ulasku u utakmicu na kraju ipak uvjerljivo poražena te je, kako stvari stoje, zasad čeka grčevita borba za opstanak.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano