Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Petković: “Kulenović i ja…” Jakirović: “Ili Brodić?” Petković: “Ne, pa Kule će igrati”

Dinamo u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a gostuje kod Rijeke na Rujevici. Utakmica je to koja će uvelike usmjeriti borbu za naslov prvaka, a susret je na konferenciji za medije, uz trenera Sergeja Jakirovića, najavio i Bruno Petković.

Dobra utakmica protiv dobrog suparnika, puno više toga će se znati nakon nje. Sigurno želimo ići na pobjedu, ne želimo se zatvarati i tražiti remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da vam netko ponudi bod, bi li prihvatili?

Matematika. Možda će nam trebati protiv Rudeša u zadnjem kolu bod za prvaka. Naravno da idemo na pobjedu, hipotetsko je pitanje.

Je li vas iznenadio Rijekin poraz od Lokomotive?

Bili smo i prije utakmice svjesni da ovisimo o sebi, ako sve odradimo do kraja da smo prvaci. Lakše nam je s te pozicije, ali ne zamaramo se time. Nastavljamo svojim putem. Što se tiče njih, gledao sam samo očekivanja Dinama. To je možda pitanje za njihovu ekipu. Trener Sopić je već prošle sezone napravio čudo s Goricom, ove godine radi jako dobre rezultate, sigurno da radi odličan posao. Rijeka ima jako dobre igrače, jako malo golova primaju. Vraćamo se na pragmatiku, bitno nam je uzeti naslov, idemo utakmicu po utakmicu.

Paše li vam promjena sustava i igra s dvojicom napadača?

Ako gledamo statistički, ispada da ne. Ja vidim kako ekipa igra, koliko doprinosim, ne toliko brojkama, ali vjerujte da doprinosim. Mislim da igramo jako dobar i ofenzivan nogomet i da zadnji rezultati govore sami za sebe.

Rijekini igrači nisu navikli igrati ovakve utakmice…

Kad igraš na vrhunskom nivou postoje pritisci, pogotovo kad se boriš za naslov, bez obzira gdje. Pritisak je visok, sigurno je bio manji prije par mjeseci, sveprisutan nam je pritisak i jako su velika očekivanja. Imaš veliki imperativ na početku same sezone. Vjerujem da je i njima pritisak, kad si toliko daleko dogurao, sigurno sam pred sebe staviš neka očekivanja, što individualno, što cijeli klub. Hoće li presuditi iskustvo, ne znam. Mislim da će presuditi kvaliteta, a ne iskustvo. Želimo odigrati mušku utakmicu, nadam se dobroj igri.

Trener Rijeke Željko Sopić često je tema u medijima zbog svojih izjava…

“Ne gledam na to toliko. Ne pratim previše. Dobro ste rekli, osebujan je, malo je drugačiji, malo je osvježenje. Daje iskrene izjave koje se nekima možda sviđaju ili ne sviđaju. Čovjek radi jako dobar posao. Da sad komentiram njegov odnos prema medijima, to nema uopće smisla. Vidjeli smo i lani i ove godine da radi jako dobar posao. Želim mu sve najbolje, ali sutrašnju utakmicu želimo pobijediti.”

Imate li neku zamku za riječku obranu?

Nisam tip koji bi pretjerano analizirao dok ne vidim situaciju na terenu i kako se postave. Obrana im je dobra, vidjet ću na početku kako će reagirati na moje kretnje, tako ću se kretati i ja i Sandro.

“Ili Brodić?”, dobacio je trener Jakirović.

“Ne, pa Kule će igrati”, odgovorio je Petković i dodao kroz smijeh. “Već sam vam previše otkrio. Vidjet ćemo kako će se postaviti Rijeka.”

Kako vam je igrati s Kulenovićem, kad ga već spominjete?

Bio je na posudbama, radio je dobre stvari u Lokomotivi i Rijeci. S godinama dobiješ iskustvo, naučiš se bolje kretati, napreduješ u puno stvari, isto kao što sam i ja napredovao u puno stvari. Možda mu je teže bilo skupiti kontinuitet, jedna stvar je trenirati, a druga igrati utakmice. Znam kako je meni bilo kad nisam igrao. Igranje utakmica jako puno toga donosi.

Hoće li vam potencijalni novi naslov biti najvažniji do sada?

Isto kao što je svaka iduća utakmica najvažnija, tako je i isto svaki idući trofej. Od jučer se ne živi. To je normalno. Živi se od sutra, ide se prema naprijed i gleda se prema naprijed. Svaki mi je trofej drag, ali svaki idući je najdraži.

Komentari

Povezano