Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Petra Marčinko izborila drugo kolo WTA turnira u Monastiru

Najperspektivnija hrvatska tenisačica Petra Marčinko izborila je plasman u drugo kolo WTA turnira u tuniškom Monastiru. Petra je danas sa 7:6 6:2 bila bolja od Španjolke Marine Bassols Ribere.

Meč je otvoren sa šest uzastopnih gemova u kojima smo vidjeli barem jednu break loptu, a u četiri od njih šest je došlo i do breaka. Obje tenisačice su po dva puta oduzele servis protivnici pa je rezultat bio 3:3. Do kraja seta nismo vidjeli breakove pa je odluka pala u tiebreaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u uvodnih šest gemova meča, u odlučujućoj igri su tijekom prvih šest poena napravile ukupno četiri mini-breaka, svaka po dva. U napetoj završnici je Marčinko bila koncentriranija i preciznija, naročito kod 7:7 kada je krasno pogodila forehand paralelu te je u konačnici bila bolja s 9:7.

U drugom setu je Bassols Ribera povela s 1:0 te je imala dvije break prilike za vodstvo od 2:0. Čak se činilo da je drugu prigodu iskoristila za prednost, međutim glavna sutkinja je promijenila odluku linijskog suca koji je dosudio out na Petrin udarac nakon čega se Španjolka počela buniti pa je u pozvala supervizora i usput fizioterapeutkinju kao alibi da nebi zaradila kaznu. Nakon 10 minuta pauze, tenisačice su se vratile na teren, a onda Petra osvaja pet gemova u nizu i dolazi do velike prednosti.

U konačnici je Petra slavila sa 7:6 6:2 za pobjedu kojom je na WTA “live” ljestvici skočila sa 140. na 128. mjesto što je njezin novi najbolji plasman u karijeri. U drugom kolu ju očekuje dvoboj protiv pobjednice dvoboja između prve nositeljice Jasmine Paolini i Alize Cornet.

Komentari

Povezano