Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Petra Marčinko preko velike ruske nade izborila šesto profesionalno finale

17-godišnja hrvatska tenisačica Petra Marčinko je izborila finale ITF turnira u Portugalu nakon što je u dva tijesna seta svladala 16-godišnju Ruskinju Alinu Korneevu.

Bio je ovo dvoboj između osvajačice juniorskog Australian Opena iz 2022. godine i osvajačice juniorskog Australian Opena i Roland Garrosa 2023. godine. Meč je započeo s tri uzastopna breaka nakon kojih je Marčinko vodila s 2:1, no Korneeva je ubrzo nadoknadila taj zaostatak i izjednačila na 4:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petra je do novog breaka došla kod rezultata od 5:5, no ne uspijeva ga potvrditi i odservirati za set pa je o pobjednici prvog seta odlučio tiebreak. Marčinko i u odlučujućoj igri prva dolazi do ”mini breaka” za 1:0, ali Ruskinja potom osvaja šest poena u nizu i vodi sa 6:1. Ipak, ni to joj nije bilo dovoljno za osvajanje seta jer Marčinko osvaja sedam uzastopnih poena za konačnih 8:6 i 1-0 u setovima.

Otvorila je hrvatska tenisačica drugi set s vodstvom od 2:0, no Korneeva odgovara s četiri uzastopno osvojena gema. Nije to prouzrokovalo poteškoće za Marčinko koja dolazi do prednosti od 5:4.

16-godišnja Ruskinja je kod 6:5 imala servis za izjednačenje na 1-1 u setovima, ali Marčinko uspijeva iskoristiti drugu break loptu tog gema pa ponovno gledamo tiebreak.

Iako je Korneeva bolje otvorila i ovaj tiebreak i povela s 5:2, Marčinko je meč okončala s pet uzastopnih poena te je u konačnici slavila sa 7:6 7:6.

Ovom pobjedom je na ”live” rankingu skočila na 160. mjesto što je njezin najbolji plasman u mladoj karijeri. Sutrašnje finale će joj biti šesto profesionalno, a u prethodnih pet je upisala pobjedu.

Komentari

Povezano