Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Petra Martić deklasirana u drugom kolu US Opena

Hrvatska je večeras ostala bez predstavnice u ženskom dijelu turnira na US Openu. Petra Martić je u potpuno jednosmjernoj ulici od meča, poražena od Marie Bouzkove sa 6-1 6-2.

Na što točno će ovaj meč izgledati, odgovor su nam dala uvodna četiri gema. Sva četiri je osvojila češka tenisačica koja si je tako utabala put ka osvajanju prvog seta. Naša Petra je u uvodnom setu izgubila sva tri svoja servis gema, dok je uspjela oduzeti jedan servis protivnici pa je na kraju rezultat prvog seta bio 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku drugog seta Petra gubi i četvrti servis gem u nizu pa se veoma brzo pronašla u rezultatskom deficitu od 2-0. Tek iz petog pokušaja je druga najbolja hrvatska tenisačica današnjice uspjela proći bez izgubljenog servis gema, no nije joj to puno pomoglo.

Do kraja meča Bouzkova pravi još jedan break, a kod njezinog servisa za meč pri rezultatu od 5-2, Martić propušta čak tri break lopte za potencijalni povratak u susret te u konačnici gubi meč sa 6-1 6-2. Meč je trajao 80 minuta samo zbog toga što su posljednja dva gema ukupno trajala preko 15 minuta.

Hrvatska tenisačica je donosila mnogo loših odluka, imala je čitav niz pogrešno odigranih drop-shotova kao i neodmjerenih backhand sliceova koji joj ništa dobroga nisu donijeli. Konačni saldo od 44% osvojenih poena na prvom servisu kao i 28 neprisiljenih pogrešaka, 16 više od protivnice, dovoljno govori o večerašnjem nastupu.

Možemo također povući paralelu s prvim kolom u kojem je, protiv Nijemice Tatjane Marije, osvojila 27 od 36 poena na mreži (75%), dok je večeras osvojila samo 13 od 27 poena (48%).

Bouzkova je s druge strane iskoristila pruženo, a u par navrata je zaista perfektnim passinzima oduševila gledatelje. Čehinju u trećem kolu očekuje meč protiv pobjednice dvoboja između sunarodnjakinje Linde Noskove i Ons Jabeur.

Komentari

Povezano