Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Petra Martić pobijedila domaću predstavnicu i izborila okršaj s prvom tenisačicom svijeta

Nakon što su prvog dana Wimbledona svoje mečeve prvog kola dobili Borna Ćorić i Donna Vekić, isto je napravila i Petra Martić. Splićanka je u prvom kolu svladala domaću predstavnicu Francescu Jones s 2-1 u setovima.

Nije krenulo dobro za Martić. Izgubila je prva tri gema te je Britanka došla i do break lopte za 4:0. Međutim, Martić to spašava i osvaja tri gema u nizu za 3:3. Tada, po treći put u meču jedna tenisačica osvaja tri gema u nizu. Ovaj put je to opet bila Jones te je tako sa 6:3 osvojila prvu dionicu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je Splićanka zaigrala bolje te je opravdala ulogu favorita u meču. Britanki je prepustila samo jedan gem te je sa 6:1 odvela meč u odlučujući set. Tamo je već na početku trebala spašavati break loptu na kojoj se Jones i ozlijedila.

Osvojila je Martić gem za 1:1 nakon čega je Britanki ukazana pomoć. Nije Jones predala meč, ali je bila limitirana u nastavku te je Martić osvojila osvojila ukupno pet gemova u nizu za 5:1. Uspjela je Jones smanjiti na 5:2, ali to je bilo sve što je mogla. Splićanka je zaključila meč te se sa 3:6, 6:1, 6:2 pridružila Donni Vekić u drugom kolu.

Tamo će je čekati prva nositeljica turnira, Iga Świątek koja je u prvom kolu bez većih problema svladala Sofiu Kenin. Prošle godine se Martić također srela s Poljakinjom u Wimbledonu. Tada su se susrele u trećem kolu, a Świątek je slavila s 2-0 u setovima.

Komentari

Povezano